La Trobada d’Investigadors en Càncer d’Alcoi torna el 20 i 21 d’abril

El congrés, promogut per Més que un Trail, organitzador del Trail Solidari, arriba a la seua sisena edició

Torna la Trobada d'Investigadors en Càncer
Imatge de l’última edició de la Trobada, celebrada al maig de l’any passat. ARXIU

Els pròxims 20 i 21 d’abril torna la Trobada d’Investigadors i Investigadors en Càncer Ciutat d’Alcoi, en una nova edició, la sisena ja, de la mà del Club d’Esports de Muntanya (CEM) Més que un Trail, organitzador del Trail Solidari. El congrés, que compta amb el suport d’ASEICA, l’Associació Espanyola d’Investigació en Càncer, se celebrarà en la sala d’actes de l’IVAM CADA Alcoi i comptarà amb ponents de primer nivell entre els quals destaca la reconeguda a nivell internacional Ángela Nieto Toledano, que serà l’encarregada de tancar la trobada, el dijous al migdia.

A part d’ASEICA, la Trobada d’Investigadors compta amb la col·laboració de la Universitat Politècnica de València (UPV) i Fisabio, la Fundació per a Foment d’Investigació Sanitària i Biomèdica de la Comunitat Valenciana, des d’on s’ha incidit en la necessitat d’implicar en la investigació al ric teixit industrial de la Comunitat. Així ho ha manifestat Mónica Pont, gerent de Fisabio, durant la presentació de la sisena edició del congrés, aquest dijous a l’Ajuntament d’Alcoi.

Per part seua, l’alcalde Toni Francés ha destacat la importància de donar a conéixer a la societat els projectes d’investigació en curs, com també la projecció que obté la ciutat d’Alcoi a través de la Trobada, referent ja no sols a la Comunitat Valenciana, sinó a Espanya en conjunt. En els mateix termes s’ha expressat Paco Fuster, president de Més que un Trail, que ha recordat com el congrés conjumina en si mateix l’objectiu últim del Trail Solidari: la lluita contra el càncer a través del suport a la investigació.

Finalment, en relació al contingut de la Trobada d’enguany, el seu director José Antonio López Guerrero, cap del laboratori de Biologia Molecular de l’Institut Valencià d’Oncologia (IVO), ha explicat que a més d’investigadors de prestigi a nivell nacional i internacional, la present edició incorpora joves talents en l’àmbit de la investigació, a més de donar a conéixer projectes cooperatius i d’excel·lència,30 que tenen una repercussió en la societat. El programa complet es pot consultar en la web del Trail Solidari.

Send this to a friend