La UA i Aitex estudien intensificar la seua col·laboració

Totes dues institucions s'han reunit aquesta setmana en una jornada de treball

La UA i Aitex estudien intensificar la seua col·laboració
Jornada de treball entre representants de la UA i d’AITEX.

Aquesta setmana ha tingut lloc una jornada de treball en la Universitat d’Alacant entre grups d’investigació de la UA i directius, investigadors i tècnics d’AITEX.

Després d’aquesta trobada, totes dues institucions estudien la possibilitat de formalitzar contractes d’investigació en camps com la digitalització, la intel·ligència artificial, aplicacions robòtiques, economia circular i nous materials adhesius amb els quals s’intensificarien unes relacions que es remunten a diverses dècades, fet pel qual Aitex va rebre el Premi Impuls 2022 a l’empresa més col·laboradora en I+D+i.

Durant la jornada, el president d’Aitex, León Grau, ha reivindicat per a la UA “un paper vertebrador del territori a través de la formació, la investigació i la transferència” i ha manifestat el seu interés “per afermar la presència de la Universitat d’Alacant a la comarca”. Per part seua, la rectora de la UA, Amparo Navarro, ha recordat el seu compromís amb el campus d’Alcoi i amb els estudis del Grau de Maestro en Educació Infantil, que enguany ha graduat a la seua primera promoció. Navarro ha redundat en la situació de provisionalitat de les seues aules a Alcoi, alguna cosa que espera puga resoldre’s al llarg del present curs.

A més de les reunions de treball, la delegació ha pogut visitar el campus i les seues instal·lacions, algunes d’elles de gran interés per a futures col·laboracions com el Parc Científic, l’Oficina de Transferència de Resultats de la Investigació (OTRI) o els Serveis Tècnics d’Investigació.

Send this to a friend