La UPV ajuda empreses a reconfigurar sistemes

Té com a objectiu proporcionar un conjunt de serveis de dades industrials fiables

La UPV ajuda empreses a reconfigurar sistemes
Imatge de l’exterior del Campus d’Alcoi de la UPV

Gestionar l’enorme quantitat de dades industrials procedents de dispositius en grans empreses o pimes és un procés complex i costós. El projecte europeu i4Q, finançat pel programa Horizon 2020 i en el qual participa la UPV, té com a objectiu proporcionar un conjunt de serveis de dades industrials fiables (Reliable Industrial Data Services – RIDS) basats en la internet de les coses (IoT).

Algunes de les solucions i4Q poden ser utilitzades per les empreses que necessiten realitzar una ràpida reconfiguració de les seues línies de producció per a, per exemple, fabricar productes que han passat a tindre una alta demanda a causa de la pandèmia del covid-19, com a màscares, EPI, guants, etc. La reconfiguració de les línies de producció podria realitzar-se en solament 48 hores.

Per part de la UPV, participa en el projecte la unitat d’investigació Col·laboració i Interoperabilitat en la Cadena de Subministrament, constituïda pels investigadors del campus d’Alcoi Raúl Poler, Josefa Mula, Raquel Sanchis, Beatriz Andrés, Manuel Díaz-Madroñero, Eduardo Guzmán i Julio Cesar Serrano. A més, també col·laboren els investigadors del campus de Vera Raquel Fortuny i Miguel Ángel Mateo.

Send this to a friend