L’Agència Tributària ofereix atenció telefònica i presencial per a l’elaboració de la Renda 2023

Des d'aquest dimarts 7 de maig es presta el servei d'atenció telefònica i el 3 de juny comença la presencial

L'Agència Tributària ofereix atenció telefònica i presencial per a l'elaboració de la Renda 2023
Exterior de la seu de l’Agència Tributària a Alcoi. ARXIU

L’Agència Tributària Valenciana (ATV) ofereix atenció telefònica a partir d’aquest dimarts 7 de maig, i presencial a partir del 3 de juny, per a assistir a la ciutadania en l’elaboració de la declaració de la Renda 2023.

L’ATV prestarà aquest servei fins al 31 de maig, encara que l’Agència Estatal d’Administració Tributària (AEAT) ho mantindrà fins al final de la campanya de la renda, que tindrà lloc l’1 de juliol.

Es pot sol·licitar cita prèvia des del passat 29 d’abril a través de la pàgina web de l’AEAT, emprant l’App ‘Agència Tributària’, en els números 91 535 73 26 i 901 12 12 24 (servei automàtic les 24 hores), o de dilluns a divendres, de 09.00 hores a 19.00 hores, en el 91 553 00 71 i 901 22 33 44 (atenció personalitzada).

La directora general de l’ATV, Sonia Díaz, ha subratllat el compromís de l’administració valenciana “a atendre i ajudar als ciutadans en la campanya d’aquest impost que té lloc tots els anys”.

A més, ha destacat el fet que per primera vegada l’atenció presencial “es prestarà des de 65 municipis diferents, enfront dels 25 punts d’atenció de l’any passat, la qual cosa ens permetrà acostar aquest servei a més ciutadans”.

Servei presencial ‘Més prop de tu’

Així mateix, a partir del 3 de juny l’ATV posarà en marxa de nou el servei d’atenció presencial ‘Més prop de tu’, que oferirà assessorament i la possibilitat de realitzar la declaració en la seu de l’ATV a València (Carrer Gregorio Gea, 14) i en les seues dues delegacions, a Alacant (Carrer Churruca, 15) i a Castelló de la Plana (Plaza Tetuan, 38), al que s’afegiran, per primera vegada, les 62 Oficines Liquidadores de Districte Hipotecari de la Comunitat Valenciana, la qual cosa fan un total de 65 punts des d’on s’assistirà a la ciutadania.

Aquest servei estarà en funcionament, igual que el prestat per l’AEAT, a partir del 3 de juny i fins a l’1 de juliol, mentre que la cita prèvia, que serà imprescindible per a poder rebre atenció presencial personalitzada, es podrà sol·licitar entre el 29 de maig al 28 de juny per les mateixes vies que l’atenció telefònica.

Reforma fiscal

Entre les novetats de la campanya de l’IRPF d’enguany destaquen les noves deduccions socials que ha posat en marxa la Generalitat i que beneficiaran al 87% dels contribuents.

Concretament, es tracta de les deduccions autonòmiques relacionades amb la pràctica esportiva, amb salut bucodental, ulleres, salut mental o malalties rares que tindran efectes retroactius des de l’1 de gener de 2023 (per tant, aplicables a la Renda de 2023) i seran acumulables entre si.

S’ha estimat que realitzaran la declaració entorn de 2,64 milions de contribuents de la Comunitat Valenciana, un 1,3% més que l’any anterior. En concret, s’espera 1.399.804 de declarants a la província de València, 325.244 a la província de Castelló, i 911.810 contribuents a la província d’Alacant.

Advertisements

Send this to a friend