L’Ajuntament d’Alcoi incrementa la Col·lecció d’Art Municipal amb importants donacions

Cal destacar un mosaic de Gastón Castelló

L'Ajuntament incrementa la col·lecció d'art
L’obra de Gastón Castelló ha sigut cedida per ‘La Casa d’Alcoi’ d’Alacant.

La Col·lecció d’Art de l’Ajuntament d’Alcoi s’ha vist incrementada gràcies a les noves donacions que ha rebut el consistori.

En primer lloc, cal destacar un mosaic de Gastón Castelló cedit per ‘La Casa d’Alcoi’ d’Alacant. El mosaic representa una mostra rellevant de l’artista alacantí i en referència a la ciutat d’Alcoi, ja que es tracta d’un mosaic sobre tres taulers de contraxapat que formen una composició en tres escenes al·lusives a la ciutat alcoiana. El donant ha estimat la valoració econòmica del mosaic en 3.600 euros.

Aquest mosaic presidia la seu d’aquesta entitat en els huitanta. En els últims temps havien reduït la seua activitat i les persones que formen part de la mateixa van decidir que el millor era cedir-la a la Col·lecció d’Art d’Alcoi perquè tota la ciutadania poguera gaudir d’ella. L’Ajuntament ja ha despenjat l’obra i ha procedit a la seua restauració i col·locació d’un bastidor fix. En aquests moments està estudiant la ubicació d’aquest mosaic.

Així mateix, una vegada ha acabat l’exposició, els hereus de Miguel Oriola Soler han donat a la Col·lecció municipal d’Art l’obra titulada ‘Retrato de 1984′, de cara a la seua reproducció en format llenç PhotoArt Pro Canvas de Canson Infinity de 395 de 105×105 cm. El valor econòmic estimat de l’obra és de 500 euros.

Finalment, és important destacar que dins de les donacions de ‘L’Art de la Capitalitat’, dues obres més s’han incorporat a la Col·lecció d’Art d’Alcoi; en concret, es tracta de l’obra ‘Desechados’, de Miriam Barea Sanchis, i ‘Cosido 1’, de Mónica Jover Calvo.

Send this to a friend