L’Ajuntament subvenciona amb fins a 6.000 euros els nous negocis

Les ajudes Inici@ pretenen incentivar la creació de microempreses

L'Ajuntament subvenciona amb fins a 6.000 euros els nous negocis
Les ajudes són més quantioses si el negoci se situa en el Centre.

L’Ajuntament d’Alcoi, a través de la regidoria d’Ocupació, Empresa i Formació, destinarà 146.000 euros a incentivar la creació i localització de microempreses, dins de la novena convocatòria de les ajudes Inici@, que contempla subvencions a fons perdut de fins a un màxim de 6.000 euros per sol·licitant. Podran optar aquelles microempreses de nova creació o generades per transmissió de negoci, domiciliades en el terme municipal d’Alcoi, amb una xifra de negoci inferior als dos milions d’euros i amb un màxim de deu treballadors.
Per a acollir-se a aquesta línia d’ajudes, les microempreses hauran d’estar constituïdes entre l’1 d’octubre de 2021 i el 31 de setembre de 2022. El termini de presentació de sol·licituds finalitza el 7 d’octubre de 2022.
Amb aquestes nou edicions de les ajudes Inici@, contemplades dins del programa Inmpuls, l’Ajuntament d’Alcoi ha destinat més d’un milió d’euros a la creació de microempreses. El regidor d’Ocupació, Alberto Belda, subratlla que aquestes ajudes “són una eina molt útil per a fomentar la dinamització econòmica de la ciutat, al mateix temps que contribueixen a donar suport a la cultura emprenedora i l’autoocupació i que complementen accions destinades a fomentar l’emprenedoria com són Idea’T o Activa Àgora”.
Seran objecte d’una ajuda de fins a 2.000 euros les despeses incorregudes per les empreses relacionats amb la posada en marxa i inici de l’activitat empresarial. Així mateix, es podran sol·licitar 1.000 euros addicionals per a afrontar despeses i inversions en obres de condicionament i reforma de locals comercials situats en planta baixa. En aquest cas, el límit podrà incrementar-se fins als 4.000 euros si l’activitat empresarial es realitza en el Centre Històric d’Alcoi o en el barri de Batoy.
Les ajudes es concediran en règim de concurrència competitiva i les persones interessades poden accedir a les bases a través de la Seu Electrònica de l’Ajuntament d’Alcoi. La documentació es pot entregar fins al pròxim 7 d’octubre a través d’aquesta mateixa Seu Electrònica o en el Registre General del consistori, amb cita prèvia.

Send this to a friend