L’Ajuntament treballa per a agilitzar la reforma de l’Andreu Sempere

Entrevista al regidor d'Educació amb motiu de l'inici del nou curs

L'Ajuntament treballa per a agilitzar
El regidor Alberto Belda.

Els projectes del Pla Edificant dels centres d’Alcoi tornen a estar en el punt de mira amb l’inici del curs 2023-2024. Encara que alguns ja han finalitzat, segueixen pendents altres punts, com és el cas de l’Andreu Sempere –que ha patit diversos retards, l’últim d’ells, a causa de la inclusió de noves actuacions dins de la rehabilitació i ampliació–, també el del Pare Vitòria o el de Cotes Baixes.

L’edil d’Educació, Alberto Belda, assenyala que, recentment han finalitzat els treballs de l’Edificant del Tomàs Llàcer, començant així aquest curs amb una part del pati coberta, les aules climatitzades i acabades de pintar, a més de comptar amb nous gronxadors, segons detalla. Aquests se sumen als ja realitzats en centres de primària: “amb el que ha sobrat de les assignacions econòmiques s’han presentat nous projectes a Educació per a fer xicotetes millores en cadascun d’ells”, ja que el Pla Edificant contempla aquesta possibilitat.

Sobre el Pare Vitòria, explica que l’import inicial és de 5.724.628 euros i que actualment s’està en el pas de licitar la redacció del projecte, el qual consistirà en la demolició de la sala d’actes per a fer un gimnàs en la part de baix, i en la de dalt, aules.

En el cas de Cotes Baixes, “estem esperant que s’acabe l’adaptació de la memòria per a determinar la quantitat exacta del que es farà, per a després realitzar la delegació de competències”. Avança que “esperem que el nou govern de la Generalitat tinga la mateixa sensibilitat que l’anterior amb la millora dels centres educatius de la nostra ciutat i que no pose impediments, per a poder continuar amb aqueixa via de renovació”. Una sensibilitat que també demana de cara al projecte del conservatori de música.

Sobre l’Edificant de l’Andreu Sempere, recordar que s’ha passat dels 4 milions inicials a 8.332.514 euros. “S’ha de readaptar el projecte” a les actuacions que s’han incorporat. Afirma que “estem veient com l’Ajuntament assumiria l’adequació del projecte, i avançar aqueixos diners –podria rondar els 19.000 euros– i tractar d’agilitzar els tràmits” ja que l’assignació econòmica de Generalitat es preveu per al 2024, sent aquesta “una mostra més de la voluntat de l’Ajuntament perquè el projecte tire avant”.

El consistori també s’ha implicat –malgrat no ser competència seua, si no de conselleria– a posar a disposició espais als quals anirien els alumnes mentre duren les obres. Els de Secundària, segons estava previst, a l’EOI, i els de Batxillerat, podrien anar al Viaducte.

En un altre ordre de coses, Belda es mostra crític amb la “demora” que hi ha hagut en l’assignació del professorat i avança que des del consistori es continuarà “ treballant en el projecte d’escoles segures”, pel qual ja hi ha mesures implantades respecte als seus entorns. En marxa hi ha un estudi sobre cada centre i també es preveuen reunions amb els responsables per a tractar les opcions de cara a “mitigar eixa possibilitat de perill”.

Send this to a friend