L’ASJ aborda un protocol comú per a aplicar els canvis de l’ordenança festera

S'ha començat a treballar sobre aquest assumpte, per al qual s'ha de tindre en compte la decisió de cada filà

L'ASJ aborda un protocol comú per a aplicar els canvis de l'ordenança festera
Última Assemblea de l’ASJ, celebrada el passat 25 de gener. | ARXIU

L’Associació de Sant Jordi (ASJ) ja està treballant en l’aplicació dels canvies que comporta la modificació de l’Ordenança festera aprovada en l’Assemblea extraordinària del 25 de gener.

La setmana passada va tindre lloc una reunió amb els primers trons per a començar a tractar aquest assumpte, tal com ja va avançar el president de l’entitat festera, Juan José Olcina, després de la pròpia votació, quan va explicar que, encara que la modificació ja està vigent, ara s’ha de veure com s’apliquen tots els canvis, tenint en compte la decisió de cada filà, especialment en el tema referent a tindre dos dissenys diferenciats o només un.

Olcina explica que “estem preparant una espècie de protocol sobre com han d’actuar les filaes, a veure de quina forma s’aplicaran els canvis”.

De moment, són els primers passos i no hi ha cap decisió presa, considerant a més la proximitat de les festes de Moros i Cristians.

Sobre això, El Nostre ha tingut constància que hi ha una filà que té la intenció de traure disseny únic el mes vinent d’abril –que es va comunicar en la reunió de la setmana passada–, alguna cosa que no es preveia inicialment, precisament pel poc temps que resta per a les festes, i perquè si se sol·licita un canvi en el disseny per part d’alguna filà, aquest ha de ser aprovat per l’Assemblea de l’Associació de Sant Jordi segons s’estableix en l’Estatut, tal com explica el president de l’entitat, i la següent està programada per a maig, després dels Moros i Cristians.

Send this to a friend