L’ASJ necessita ajudes per a poder desenvolupar totes les seues activitats

Si les subvencions no cobreixen les necessitats econòmiques, els festers cobririen el dèficit

L'ASJ necessita ajudes per a poder desenvolupar totes les activitats
En l’Assemblea es va presentar el balanç de 2021 i el pressupost de 2022. ALDEMAR

Els temes econòmics  van ser abordats en l’Assemblea General Ordinària del dijous de l’Associació de Sant Jordi (ASJ), aprovant-se tant la liquidació del pressupost de 2021 com la previsió per a aquest 2022, del propi pressupost com del programa d’activitats.

Precisament, respecte al citat programa, “s’ha previst la realització d’unes festes en plena normalitat”, però no obstant això, la no celebració de la Festa durant dos anys consecutius té les seues òbvies conseqüències econòmiques, per la qual cosa, el pressupost per a això és ajustat, i actualment, l’ASJ tancaria el 2022 amb un dèficit de quasi 40.000 euros –després d’incloure’s 28.300 euros que han sigut avançats en factures–.

Des de l’entitat festera s’argumenta que s’està “pendent” de possibles subvencions que suposen una font d’ingressos per a poder cobrir la totalitat de la programació sense tancar l’any en negatiu.

En aquest sentit, ja s’han pres algunes decisions per a reduir algunes despeses, com l’eliminació del sopar de l’Assemblea del 20 d’abril, el certamen de bandes i la restauració d’un element museístic.

APORTACIÓ DE LES FILAES
En referència a aquestes xifres, l’Assemblea va aprovar una proposta que es duria a terme en el cas que les subvencions no cobrisquen la totalitat, suposat en el qual serien les pròpies filaes –els festers i festeres– les que assumirien “l’import del cost que falta”. Així, tal com es van presentar els comptes, amb el dèficit esmentat, cada fester i festera hauria d’aportar 3,75 euros.
Es remarca que es tracta d’un “acord amb les filaes” sent així “una decisió i gest que honra a la Festa i que ha sigut aplaudit per la Junta Directiva” de l’Associació de Sant Jordi.

Per a enguany, les principals despeses que es contemplen són els destinats a les festes –236.377 euros–; a l’administració i gestió de personal –169.670 euros–; i a les cadires –150.789 euros. Precisament aquests tres apartats també componen una gran part dels ingressos previstos per part de l’entitat festera en aquest 2022.

Send this to a friend