L’atur augmenta de manera lleugera a l’Alcoià-Comtat

La principal pujada s'ha produït al març a Alcoi

L'atur augmenta de manera lleugera a l'Alcoià-Comtat
Gràfic de l’evolució de la desocupació a Alcoi en l’últim any.

El mes de març ha deixat un increment de la taxa d’atur a les comarques de l’Alcoià i El Comtat, degut principalment a l’augment registrat a Alcoi –a causa del sector serveis–.

Així, a nivell global, aquesta xifra ha augmentat en 136 persones, la qual cosa eleva el total a 10.183 aturats en les citades comarques.

Malgrat això, des d’UGT es destaca que en matèria de contractació en les dades es “reflecteix una incidència positiva de la reforma laboral en el mercat de treball, amb un lleu creixement de la contractació indefinida”.

Del citat augment de l’atur, 128 persones corresponen a Alcoi, 85 dones i 43 homes. I tal com s’ha assenyalat prèviament, els serveis són el principal causant d’aquesta pujada, ja que del total, 104 corresponen a aquest sector. També hi ha més desocupació en la indústria, amb 14 persones, 7 en l’agricultura, 2 en la construcció i 1 en l’apartat de sense activitat econòmica.

Pel que respecta a la resta de localitats de la zona, a Banyeres, Cocentaina, Ibi i Muro, la desocupació també ha pujat encara que amb xifres molt inferiors a la d’Alcoi, mentre que a Castalla i a Onil, aquesta dada és menor que al febrer.

Send this to a friend