L’atur baixa a Alcoi per quart mes consecutiu

El total se situa en 4708 persones desocupades

L'atur baixa a Alcoi per quart mes consecutiu
Gràfic de l’evolució de la desocupació a Alcoi. | FONT: LABORA

La desocupació manté una tendència positiva a Alcoi després de quatre mesos consecutius de baixada de la xifra de l’atur, amb un total de 4708 persones parades a la nostra ciutat el mes de gener passat, és a dir, 9 menys que al desembre de 2023.

El descens de l’atur ha sigut únicament masculí, amb 36 home menys, però amb 27 dones més.

En general, la principal pujada s’ha produït en el sector serveis, amb 29 persones més. També hi ha hagut quatre persones més desocupades en l’agricultura.

Al contrari, en la resta de sectors econòmics s’ha registrat una baixada, la més destacada en la indústria, amb 26 persones menys, 11 en l’apartat de sense activitat econòmica, i finalment, 5 en la construcció.

Quant als grups d’edat, en global, el número és menor en el cas dels menors de 25 i els majors de 44 anys, però el que se situa en el mitjà d’eixes edats, entre 25 i 44 anys, ha augmentat en 11 persones, de nou, totes elles dones.

L’atur femení en dones de més de 44 anys també ha pujat, enfront del descens de les menors de 25 anys.

XIFRES A LES COMARQUES
A nivell general de les comarques de L’Alcoià i El Comtat també hi ha hagut una baixada, concretament de 25 persones.

Per municipis, el descens més significatiu s’ha produït a Onil, amb 19 persones menys, i 13 menys tant a Cocentaina com a Muro.

A Banyeres hi ha una persona menys parada, i per contra, a Castalla hi ha hagut un increment de 7 persones, i de 8 a Ibi.

VALORACIÓ D’UGT
Des del sindicat UGT s’indica que “les dades de l’atur registrat i d’afiliació a la Seguretat Social mostren una evolució positiva del mercat de treball en línia amb l’increment de l’activitat típic del període post nadalenc i rebaixes”, i d’altra banda, es remarca l’impacte de la reforma laboral que “ha demostrat una millora de les condicions en les quals es desemboliquen els llocs de treball i de l’estabilitat del mercat laboral”.

Send this to a friend