L’atur continua baixant a Alcoi i aconsegueix un nou registre rècord

La xifra de la desocupació es va situar en 4461 persones al juny, és a dir, 25 menys que el mes anterior

L'atur continua baixant a Alcoi i aconsegueix un nou registre rècord
Gràfic de l’evolució de la desocupació a Alcoi. | FONT: LABORA

La desocupació a Alcoi ha tornat a registrar una xifra rècord després d’una nova baixada del nombre de persones parades fins a les 4461 al juny, és a dir, 25 menys que el mes anterior –van huit mesos consecutius de decreixement a la nostra ciutat–.

És la dada més baixa dels últims anys, i des de gener, suposa un descens de quasi 250 persones.

La baixada de juny també s’ha registrat a nivell general de les comarques de L’Alcoià i El Comtat, i són ja sis mesos de descens en la zona, fins a aconseguir els 9511 aturats en total –46 menys que al maig–.

El d’Alcoi és el descens més destacat, i principalment s’ha degut al sector serveis i al de la construcció, amb 17 i 10 persones menys, respectivament, mentre que en la indústria ha pujat en dues persones, i en la resta d’activitats econòmiques no hi ha hagut variació.

De les 25 persones menys, el 96% d’elles van ser dones, amb 24 per 1 home, no obstant això, continua havent-hi major atur femení: 2746 dones desocupades a Alcoi per 1715 homes.

En tots dos casos, la xifra més elevada d’aturats és en el rang de més de 44 anys, que al mateix temps, va ser el que més es va reduir el mes de juny passat, amb un descens de 29 persones. També va disminuir la dada en menors de 25 anys, mentre que el rang d’edat d’entre 25 i 44 anys va augmentar en sis persones, el resultat de 13 homes més parats per 7 dones menys.

Quant a la resta de poblacions, l’atur va baixar el mes passat a Muro (-11); Cocentaina (-6); Castalla (-4) i Onil (-1).

En la part contrària està l’augment de 10 persones a Ibi –la gran majoria pertanyents a la construcció– i de 3 en *Banyeres.

CONTRACTACIÓ A ALCOI
D’altra banda, pel que respecta a la contractació a Alcoi, aquesta va ser una mica menor al juny que al maig, amb 1126 contractes per 1157.

Per sexes, les xifres estan pràcticament parelles en nombre de contractes, representant els homes a prop el 51% al juny, mentre que al maig eixe percentatge va correspondre a la contractació femenina.

Fent al·lusió als sectors, en tots dos mesos els serveis van liderar les dades de contractes, seguits de la indústria. No obstant això, al juny va créixer la contractació industrial i la de serveis va disminuir respecte a maig.

Finalment, el contracte temporal continua predominant, però l’indefinit manté un percentatge més elevat que abans de la reforma laboral.

Send this to a friend