L’atur descendeix a Alcoi després de la destacada pujada d’agost

La baixada de la desocupació s'ha produït a nivell generalitzat, degut especialment als serveis

La taxa de l’atur ha tornat a la senda del descens a Alcoi amb el tancament de setembre, que ha deixat 57 aturats menys. Aquesta dada contrasta amb la de l’agost passat, ja que va haver-hi una destacada pujada de 133 persones. D’aquesta manera, la xifra total d’aturats a Alcoi és de 4.696. El 60% d’aquesta quantitat són dones, és a dir, 2.859 i 1.837 homes.

Així, continua havent-hi un major atur femení que masculí, malgrat que al setembre va haver-hi 34 dones parades menys, enfront de 23 homes.

La baixada a Alcoi s’extrapola a nivell generalitzat de les comarques de L’Alcoià i El Comtat, amb 213 persones menys, i un total de 10.061.

Tant a la nostra ciutat com en dades globals, el sector serveis és el principal causant dels descensos.
En el cas d’Alcoi, pràcticament la meitat de les persones que ja no estan en l’atur pertanyia als serveis, amb 28 persones, per 18 de la indústria, 7 de la construcció i 6 de l’apartat de sense activitat econòmica, mentre que en l’agricultura hi ha hagut un augment de dues persones.

Ibi segueix de prop a Alcoi quant al descens de la desocupació, amb 49 persones menys –29 homes i 20 dones–. La taxa d’atur també és més baixa a Castalla, amb 31 persones menys, 27 menys hi ha a Onil, 14 en Banyeres i a Muro, mentre que a Cocentaina la dada és d’11 persones.

A nivell global, el rang d’edat d’entre 25 i 44 anys ha sigut en el qual s’ha produït un major descens de l’atur –a Alcoi hi ha 73 persones menys–, seguit del de majors de 44 anys, mentre que en el cas dels menors de 25 anys, en línies generals, ha augmentat, a Alcoi significativament, amb 32 persones més.

Des del sindicat UGT s’assenyala que “els pics de contractació que es produïen en els mesos d’estiu s’estan moderant amb motiu de l’impuls donat a la contractació indefinida”.

Send this to a friend