L’edifici de l’antic Jutjat serà per a serveis socials

Segons anuncia l'alcalde, ja es treballa en un projecte de rehabilitació de la fins fa poc seu judicial

L'edifici de l'antic Jutjat serà per a serveis socials
Edifici dels antics jutgats en la plaça Al Azraq d’Alcoi. ARXIU

Aquesta passada setmana es formalitzava l’últim tràmit pel qual la titularitat de l’edifici de l’antic Jutjat, en la plaça Al-Azraq, retorna definitivament a l’Ajuntament. Segons anuncia l’alcalde, ja es treballa en un projecte de rehabilitació de la fins fa poc seu judicial, de cara a habilitar unes noves dependències de serveis socials per al barri

Un 29 d’octubre de 1976 –el divendres es complien 45 anys– l’Estat adquiria en propietat, mitjançant cessió per part de l’Ajuntament d’Alcoi, la parcel·la de la plaça Al-Azraq on anava a construir-se un edifici destinat a seu judicial. Vint anys després, en 1995, les competències en matèria de justícia eren assumides per les comunitats autònomes i l’immoble era cedit a la Generalitat Valenciana. Amb l’obertura, fa cinc anys, del nou palau judicial situat en la Plaça de la Mare de Déu, l’Ajuntament d’Alcoi passa a gestionar la reversió de la titularitat d’aquest edifici, que finalment ha retornat a mans municipals de manera gratuïta.
Dilluns passat, la Junta de Govern local acceptava definitivament la cessió de l’immoble que ocupaven els antics jutjats, sent aquest l’últim pas d’un complex procés administratiu que s’ha prolongat durant anys. Aquesta circumstància, al seu torn, obri la porta a concedir nous usos a l’edifici, en el context del projecte de reordenació de la plaça Al-Azraq ara en marxa.
Sobre aquest tema, en declaracions a aquest periòdic, l’alcalde d’Alcoi, Toni Francés, explica que la intenció del govern municipal és destinar les instal·lacions a ús social i, més concretament, la idea que manegen és traslladar les dependències dels serveis socials municipals que donen cobertura al barri, localitzades actualment en el Centre Social Zona Nord, per a així ampliar aquest recurs. El primer edil ha explicat que la demanda dels serveis socials ha crescut en els últims anys, màximament en el barri amb major població de la ciutat, i és en aquest sentit que des del govern consideren prioritari habilitar nous espais i ampliar la prestació.
Recordar que recentment s’ha augmentat la cobertura als barris de Santa Rosa i Eixample, amb l’obertura d’una nova seu al carrer Isabel la Catòlica.
Francés concreta que els serveis municipals procediran a la redacció del projecte de rehabilitació de l’edifici, que requereix una quantiosa inversió perquè, com es recordarà, ja les instal·lacions presentaven nombroses deficiències quan eren utilitzades com a seu judicial. A més, l’alcalde avança que caldrà buscar finançament de diferents administracions de cara a costejar el projecte.

Send this to a friend