Les condicions i la no regulació, principals queixes del teletreball

En molts llocs de treball es va instaurar momentàniament el teletreball a causa de la Covid

Les condicions i la no regulació, principals queixes del teletreball
El confinament va derivar en l’increment del teletreball

Amb la crisi sanitària provocada per la Covid-19, i especialment, arran del confinament inicial d’aquesta pandèmia, en molts llocs de treball es va instaurar momentàniament el teletreball. Quasi un any després, aquest sistema a penes està sent aplicat en aquesta zona. Així ho afirma la secretària general de CCOO a les Comarques Centrals, Manuela Pascual, qui comenta que és principalment l’administració pública (SEPE, Seguretat Social, ajuntaments, etc.), la que continua mantenint el teletreball, però que “en termes generals” no s’està optant per aquesta opció. Pascual indica que una de les causes principals d’això és que “som una zona molt industrial”, per la qual cosa aquest tipus de treballs no permeten desenvolupar les tasques de casa, una cosa similar al que succeeix per exemple en el comerç tradicional.

“Fa un any va haver-hi molta gent que va començar a treballar a casa, però amb dificultats enormes”, reconeix la secretària de CCOO. “No hem rebut moltes queixes sobre aquest tema, les principals han sigut que no està reglamentat l’horari, les condicions o l’ús del teu propi ordinador o mòbil per a treballar”.

Pascual indica que del que sí que estan arribant queixes, i que des del mateix sindicat han pogut comprovar, és que la gent està tenint moltes dificultats a l’hora de fer els tràmits en l’administració pública, ja que ara totes les gestions són telemàtiques. “Quan han de demanar prestacions, o assumptes referents a jubilacions…és impossible tindre cites prèvies per telèfon o connectar-se a algunes pàgines. Hi ha moltes dificultats, aqueix aspecte ha de millorar-se”, assenyala.

Send this to a friend