Les fortes pluges deixen més de 130 l/m² en 5 dies

Prèviament al temporal es van netejar unes certes zones del clavegueram

Les fortes pluges deixen més de 130 l/m² en 5 dies
Les precipitacions han augmentat el cabal d’aigua en diferents punts d’Alcoi. | XAVI TEROL

Des de fa diversos dies Alcoi i diversos punts de la província d’Alacant està patint un temporal de fortes pluges.

En el cas de la nostra ciutat, segons el mesurador del Círculo Industrial, des de dissabte passat, 21 de maig, fins ahir a la vesprada a Alcoi s’havien registrat 132 litres per metre quadrat de pluja, sent els dies més plujosos el dimarts 23, amb quasi 44 litres i 41,8 ahir.

L’edil de Seguretat, Raül Llopis, explica que el “temporal està sent molt canviant”, i és que en tot just uns minuts hem passat que el sol estiga fora, al fet que ploga amb molta força i en gran quantitat.

A causa d’això, si bé fins ahir al matí no hi havia hagut successos molt destacables ni danys d’importància, la tempesta d’ahir a la vesprada és possible que propiciara la caiguda de teules en un edifici del carrer Sant Francesc, a més de “un fort ‘acumulamiento’ d’aigua en l’antiga fàbrica Tints –actual Explora–” i que “dos o tres cotxes s’hagen vist immersos dins de l’aigua i no han pogut continuar”. Això va obligar a la intervenció d’Aqualia per a tractar de drenar l’aigua de pluja per a posteriorment poder restablir el trànsit en tota la zona.

Prèviament, i possiblement també a causa de les precipitacions, un home va patir un accident de moto a Alcoi, en la part posterior de l’estació d’autobusos. D’altra banda, en la carretera Benimarfull-Alcosser de Planes, un home va haver de ser rescatat el dimarts després de quedar-se atrapat en el seu vehicle, que estava envoltat d’aigua.

Llopis indica que els danys podrien haver sigut molt majors, i que “després de les experiències que hem tingut”, estan a costa de les possibles conseqüències una vegada que finalitze el temporal, igual que ha ocorregut en altres ocasions, en les quals els danys més significatius s’han produït després d’una gran acumulació d’aigua.

D’altra banda, el regidor de Seguretat explica que, abans de l’arribada del temporal “s’han fet una sèrie de treballs per a tractar d’evitar al màxim que causara algun mal”. Aquests treballs han consistit principalment en la neteja de “punts conflictius” del clavegueram en els quals se sol fer més apilament d’aigua.

Malgrat això, remarca que “aquests episodis deixen molta quantitat d’aigua en molt poc temps, i això és un problema perquè el clavegueram no dona de si”, la qual cosa li porta a plantejar-se la possibilitat de “anar adaptant i millorant el clavegueram” davant els successius temporals.

Una altra de les mesures adoptades ha sigut l’obertura de l’alberg de Creu Roja, que romandrà així fins que es done per conclòs el temporal.

Send this to a friend