Les hosts mores despleguen el seu poder a Muro

El bàndol de la mitja lluna protagonitza l'Entrada aquest dissabte, amb estrena de recorregut

Les hosts mores despleguen
La capitana precedida pel seu seguici de ball, desfilant pels carrers de Muro. RAY MARTÍNEZ

Després de dos anys d’absència per la pandèmia, la Festa ha tornat als carrers de Muro en gran. El bàndol moro ha sigut l’encarregat d’inaugurar les Entrades en aquesta ocasió, desplegant tot el seu poder i sumptuositat pel nou recorregut, abarrotat de públic. I és que la principal novetat en aquest any del retorn dels moros i cristians a Muro és el canvi d’itinerari, passant la desfilada del barri antic de la població a la carretera.

“És un repte que assumim obligats per la pandèmia i perquè al gener, quan decidim que anàvem a fer Festes, estàvem obligats a realitzar els actes per carrers amples per a evitar aglomeracions. Després d’això ja es decidirà si es manté o no, però per a enguany hem fet un gran esforç a l’hora de reforçar la il·luminació o decorar tota l’avinguda”, remarcava aquesta setmana el president de la Junta de Festes, Paco Vicedo.

Una esquadra femenina en l’Entrada mora. RAY MARTÍNEZ

Àmplia representació política en l’apartat d’autoritats convidades a les Festes, amb assistència de nombrosos alcaldes i regidors de municipis de la comarca, així com càrrecs autonòmics, entre ells, com no podia ser d’una altra manera, el conseller d’Economia Sostenible, el murer Rafa Climent. La bona climatologia de la jornada, amb temperatures agradables en les hores centrals, ha afavorit la presència de visitants al llarg de tot el trajecte.

La jove Capitana per la filà Moros del Rif. RAY MARTÍNEZ

Alba Sanchís, capitana per la filà Moros del Rif, ha encapçalat l’Entrada de les tropes de la mitja lluna, en una desfilada que també té com a protagonista a una altra dona: Silvia Biot, Banderera mora per la filà Realistes. Alba ha triat la marxa ‘Ropería Chimo’, del contestà Francisco Valor, per a desfilar en l’Entrada i ha confiat també en algú molt especial per al disseny, així com la confecció del vestit “me l’ha fet Mari Carmen Jordà Esteban i, encara que no és professional en aquest sector, va acceptar l’encàrrec perquè ens coneixem des de sempre”, explica la màxima representant de les hosts de la mitja lluna.

Un altre dels ballets participants en la desfilada mora. RAY MARTÍNEZ

Per part seua, la Banderera mora ha apostat pel dissenyador alcoià Juan Climent per a la confecció del seu vestit, mentre que la part musical amaga una sorpresa que es va revelar mesos arrere: “El meu marit m’ha regalat una marxa mora que ha creat Francisco Valor i que es titula ‘Sybyka’ a partir de les inicials del meu nom i cognom». La representant de la filà Realistes desfila acompanyada en la carrossa pel seu marit, Gustavo, i també pel seu fill Hugo.

PROCESSÓ DE LA BAIXÀ

Al marge de l’Entrada, no faltarà l’homenatge a la Verge dels Desemparats i aquesta nit, a partir de les 22 hores, s’ha previst la processó de la Baixà de la patrona fins al temple parroquial de Sant Joan Baptista, mentre que en aquest últim se celebraran demà l’ofrena floral seguida de la Missa Major. Ja a la nit, entorn de les 22 hores, començarà la Processó General pels carrers del barri antic.

Send this to a friend