Les pimes inverteixen més de 26 milions d’euros en digitalització avançada

L'Ivace ha destinat deu milions a subvencionar projectes de les empreses valencianes

Les pimes inverteixen en digitalització avançada
El conseller Rafa Climent i la directora de l’Ivace, Júlia Company, en un acte recent. GVA

L’Institut Valencià de Competitivitat Empresarial (Ivace) ha destinat una mica més de 10 milions d’euros a recolzar els més de 26 milions d’euros (26,5) que les pimes han invertit en projectes de transformació digital avançada. En total, la unitat d’innovació de l´Ivace ha recolzat en la convocatòria de Digitalitza 2020 prop de 600 iniciatives, amb un pressupost mitjà per iniciativa que frega els 50.000 euros i que es caracteritzen pel seu alt component innovador.

La majoria dels projectes subvencionats per l´Ivace en aquesta convocatòria estan liderats per xicotetes i mitjanes empreses que per primera vegada han optat a aquestes ajudes de l’Institut “amb un elevat percentatge de micro i xicotetes empreses que representen prop del 83% dels projectes secundats” ha assenyalat Rafa Climent

Per al Conseller d’Economia Sostenible i President de l´Ivace, Rafa Climent, les dades són “positives i reveladores de la maduresa digital que xopa a les empreses i de la seua aposta clara i decidida per la innovació”.

Maduresa dels projectes

Un punt en comú dels quasi 600 projectes finançats per l´Ivace en la convocatòria de 2020 és la seua maduresa i modernitat de les iniciatives presentades “les quals segueixen el perfil dels projectes desenvolupats en països tecnològicament capdavanters com Alemanya o Països Baixos” ha indicat Rafa Climent.

En percentatge l´Ivace ha detectat un clar increment dels projectes enfocats a millorar els controls de producció de les empreses aspecte que s’ha vist reflectit en 129 iniciatives, el 22,8% del total recolzat, enfront del 13,6% de la convocatòria anterior.

En aquest sentit el responsable de l’àrea d’Economia ha assenyalat que l’objectiu de l´Ivace és mantindre viva la confiança dels nostres empresaris i empresàries i continuar afermant aquesta tendència de sofisticació i innovació en els projectes.

L’Institut Valencià de Competitivitat Empresarial té previst convocar les ajudes de 2022 a principi de l’any.

Send this to a friend