L’esport com a mitjà de visibilització del tèxtil

Més de 800 estudiants en les Olimpíades AITEX 2022

L’esport com a mitjà de visibilització
Participants en la jornada esportiva posen al costat de responsables d’AITEX i el regidor d’Esports.

S’han celebrat les Olimpíades AITEX 2022, una jornada lúdic-esportiva dirigida a alumnes de quart de l’ESO, la qual no se celebrava des de 2019. Més de 800 estudiants de 15 centres educatius s’han donat cita en el poliesportiu Municipal Francisco Laporta d’Alcoi per a gaudir d’un dia d’activitats esportives i de jocs, però també de convivència, per a fomentar la relació i la comunicació entre joves de diferents centres.

Els centres educatius que han assistit a les Olimpiades Aitex son: Salesians Joan XXIII, José Arnauda, La Salle, IES Andreu Sempere, Salesians Sant Vicent Ferrer, Santa Ana, Sant Vicent de Paúl, IES Cotes Baixes, La Presentació, IES Pare Vitòria, Sant Roc i Esclaves d’Alcoi; IES Pare Arques i Sant Francesc d’Assís de Cocentaina i de Muro d’Alcoi l’IES Serra Mariola.

Els estudiants han realitzat activitats tan diverses com futbol 8, bàsquet, bàdminton, zumba, beisbol, rocòdrom, tennis, videoconsoles, làser tag, pàdel, handbol, mad race, tennis taula, futbolí humà i voleibol.

A més, de totes aquestes activitats que cada alumne ha triat segons les seues preferències, tots han participat en un circuit d’orientació. Aquesta activitat ha consistit en la cerca de diferents pistes per tot el poliesportiu, i per a trobar la següent pista havien de conéixer els diferents sectors d’aplicació del sector tèxtil. Gràcies a aquesta activitat, els alumnes han pogut conéixer que el sector tèxtil és totalment transversal en diferents sectors d’aplicació.

Vicente Blanes, director general d’AITEX, ha sigut l’encarregat de clausurar les Olimpíades 2022 acompanyat d’Alberto Belda, regidor d’Esports de l’Ajuntament d’Alcoi. Vicente Blanes ha agraït la implicació de tots els centres educatius de la zona així com de l’Ajuntament d’Alcoi, per la seua ajuda i per la cessió del poliesportiu municipal. Per part seua, Alberto Belda ha comentat que és una gran notícia veure l’interés de tots els estudiants de 4t de l’ESO per l’activitat i agraeix als col·legis i professors la seua implicació i col·laboració en una acció tan important per a les comarques.

Entre els eixos estratègics fonamentals per a AITEX es troba la dinamització del territori i de la societat en general. El centre tecnològic aposta per la millora de la visibilitat del sector entre xiquets i xiquetes, per a transmetre la importància dels actuals valors en una indústria cada vegada més sostenible.

Les Olimpíades AITEX tenen l’objectiu de despertar en els joves l’interés en el sector tèxtil, que té caràcter pluridisciplinari i de futur, amb àmplies oportunitats per als joves. A més, en aquesta jornada s’ha volgut donar a conéixer que el sector tèxtil és totalment transversal en diferents àmbits, en aquest cas, aplicat a l’esport.

Advertisements

Send this to a friend