L’esport porta més de 1.000 persones a la nostra ciutat aquest cap de setmana

La intensa activitat esportiva del cap de setmana va portar una nombrosa afluència de visitants a la nostra ciutat. Es calcula que més d’un miler de persones van visitar Alcoi gràcies a les diferents proves, mitjançant el Trail Solidari i el Ral·li Ciutat d’Alcoi, recuperat com a cita important dintre del calendari automobilístic autonòmic i que no es disputava des de 2009.

Divendres i dissabte, la Plaça de Dins va acollir una gran quantitat de visitants, i el propi dissabte els hostalers van fer un esforç per a obrir més prompte del normal per tal de donar servei als assistents del Trail Solidari pel matí i la Volta als Ponts ‘Amb energia contra el càncer’ per la vesprada.

Com a plat previ, el mateix divendres l’ex-futbolista internacional Santiago Cañizares va presentar el seu nou equip i el seu nou cotxe a la nostra ciutat, en concret a la Plaça de Dins. Eixe acte ja va fer que el centre de la ciutat presentara un aspecte immillorable, aglutinant una nombrosa quantitat de gent tant local com vinguda de les comarques del nostre voltant.

També com pas previ als actes esportius de dissabte, a l’Espai Àgora es va realitzar el briefing per al Trail Solidari el mateix divendres per la vesprada. Aquest espai també va presentar un aspecte extraordinari i la reunió prèvia va aprofitar per a que molts dels corredors forans conegueren el dia abans de la carrera la nostra ciutat i aprofitaren per a fer estada. D’igual forma, val a dir que gràcies també als participants al Ral·li, l’ocupació hotelera de la ciutat va notar un augment significatiu.

El dissabte Alcoi es va omplir de gent, molts d’ells vinguts de la comarca i de tota la província. Per un costat per a animar als corredors que s’enfrontaven als 45 quilòmetres pels que discorria el Trail, altres per fer la molt alcoiana ‘Volta als Ponts’, i per un altra banda, afeccionats a les carreres que enyoraven el nostre Ral·li i que van visitar la nostra ciutat per seguir en primera persona les evolucions dels pilots.

La regidora de Turisme María Llopis explica que: “Volem un poble actiu, ple de visitants, per això l’Ajuntament està centrat en activar la ciutat des de totes les àrees. Entre l’11 de maig i el 8 de juny tindrem un mes amb tots els caps de setmana plens d’activitats culturals. Aquest cap de setmana, el Dia Internacional dels Museus; el cap de setmana que ve celebrarem per primera vegada la Setmana Europea dels Cementiris; la següent setmana tenim la Mostra de Teatre i acabem amb l’Esport en 3D i la Nit Oberta”.

Send this to a friend