L’esport protagonitza la programació del 8M

Les activitats del Dia de la Dona comencen demà i acabaran a l'abril

L'esport protagonitza la programació del 8M
Presentació de les activitats del 8M.

La regidoria d’Igualtat de l’Ajuntament d’Alcoi, el ‘Col·lectiu 8 de març’, la UPV, la regidoria d’Esports i de Cultura, ACOVIFA, i l’Associació ‘De mare a mare’ uneixen les seues forces per a confeccionar la programació dedicada a la commemoració del Dia Internacional de la Dona. En un context en el qual la igualtat en l’esport està en plena lluita, des de l’organització de l’agenda del 8M han volgut centrar la temàtica en la dona i l’esport.

En paraules d’Àlex Cerraledo, vicealcalde i Regidor d’Igualtat i Polítiques LGTBI: “volem que aquestes activitats servisquen com a eina essencial per a avançar com a societat”. Gràcies a la implicació de les entitats de la ciutat i als departaments institucionals, la programació entorn de l’efemèride abasta els mesos de març i abril.

La programació, que es pot consultar completa en la pàgina web de l’Ajuntament d’Alcoi, inclou tallers, jornades educatives, cinema feminista, música, teatre, activitats formatives i, per descomptat, activitats esportives.

La jornada central se celebrarà el divendres 8 de març i donarà principi al matí amb una activitat lúdic-festiva en la plaça d’Espanya juntament amb els centres educatius. A les 11’30 hores, es representarà l’himne de la selecció femenina de futbol com a homenatge a les campiones del món, per a després a les 12 donar lectura al manifest reivindicatiu. La manifestació serà a la vesprada, a les 19 hores, des del passeig de Cervantes, recorrerà el País Valencià i Sant Llorenç, fins a arribar a la Plaça, on es llegirà el manifest a càrrec del ‘Col·lectiu 8 de març’.

Seguidament, a les 20’30 hores, la regidoria d’Esports ha organitzat una marxa nocturna al voltant de la ciutat. La protagonista del dia posterior serà una activitat multiesportiva de portes obertes de diferents disciplines com el tir amb arc, skate, escalada i judo amb la finalitat d’impulsar a les xiquetes a practicar esports minoritaris i ‘masculinizados’.

El 10 de març tindrà lloc un partit amistós amb esportistes d’ètnia gitana entre el C.F Tramuntana de La Mina i el Club de Futbol local per a visibilitzar la diversitat. Una altra de les activitats previstes per al 14 de març és la taula d’experiències esportives que comptarà amb la presència de la pilot d’automobilisme, Lydia Sempere; la gestora esportiva de l’Ajuntament d’Alacant, Núria Trenzano; i Irene Villa, Campiona d’Espanya d’esquí adaptat, qui impartirà una conferència eixa mateixa vesprada en l’Àgora.

Send this to a friend