L’IVACE injecta 4’5 milions a 30 polígons de la comarca

Per primera vegada s'han subvencionat projectes de localitats en risc de despoblació, entre elles, Beniarrés

El polígon Cotes Baixes d’Alcoi és un dels inclosos en aquest pla de millores finançat per la Generalitat Valenciana.

La conselleria d’Economia, a través de l’Institut Valencià de la Competitivitat Empresarial (IVACE) donava a conéixer aquesta setmana la dotació consignada a cada municipi en el marc del pla d’ajudes per a la millora de polígons industrials, que enguany suposarà una inversió de quasi 35 milions d’euros. D’ells, les comarques de L’Alcoià i El Comtat rebran prop de 4’5 milions i les subvencions abastaran un total de 30 parcs empresarials de nou poblacions de la zona.

A més, la convocatòria d’ajudes de 2021 compta per primera vegada amb una línia específica de dos milions d’euros dirigida a les localitats en risc de despoblació. En aquest cas s’ha subvencionat el 100% de la quantia sol·licitada, mentre que per a la resta d’àrees industrials l’ajuda concedida és del 82%.

Per ajuntaments, el que major dotació té aprovada és el d’Ibi, amb 1.534.000 euros per a onze parcs industrials. Alcoi, per part seua, que havia sol·licitat ajudes per valor de 1’4 milions, rebrà 817.000 euros per a millorar cinc polígons de la ciutat. Per separat, cada àrea industrial comptarà amb una subvenció de 165.000 euros, exceptuant els 157.000 euros destinats a la realització de millores en el Santiago Payá.

Recordar que Alcoi havia inclòs en aquesta sol·licitud finançament per a la construcció de la rotonda nord, ja que dóna accés al polígon Cotes Baixes. Finalment, aquesta obra l’assumirà el Ministeri, per la qual cosa la dotació consignada per l’IVACE es destinarà íntegrament a la modernització del polígon. El regidor d’Empresa, Alberto Belda, ha assenyalat en aquest sentit que “malgrat que el nostre projecte era més ambiciós, entre la inversió del Ministeri i la de l’IVACE rondarem els 2 milions d’euros, per la qual cosa estem satisfets”, remarca, al mateix temps que recorda que “Alcoi ha invertit en els últims anys més de 4 milions en totes les seues zones industrials. Amb la subvenció de l’IVACE del present exercici i la partida reservada en el pressupost municipal, aquesta quantitat superarà els 5 milions”, conclou.

Amb tot, dels 4’5 milions que la Generalitat injectarà als polígons d’aquestes comarques, al Comtat aniran a parar 832.000 euros i Beniarrés és un dels municipis en risc de despoblació beneficiats per la citada línia d’ajudes específica. Tant el conseller d’Economia, Rafa Climent, com la directora de l’IVACE, Júlia Company, destaquen la necessitat de continuar apostant per la modernització del teixit empresarial, per a tots dos “la peça clau en el procés de reindustrialització de la Comunitat”.

Send this to a friend