Llum verda a la tercera fase de l’illa de Rodes

Es tracta del projecte per a transformar en oficines municipals els dos edificis del carrer Tibi

Tercera fase de l'illa de Rodes
Edificis que seran rehabilitats per a destinar a oficines i una casa-museu.

La junta de govern local de l’Ajuntament d’Alcoi ha aprovat aquest dimarts el projecte d’obres per a situar el conjunt de serveis administratius dins del futur parc tecnològic i sociocultural de Rodes. Aquestes obres consisteixen en la rehabilitació i adequació dels dos edificis d’habitatges situats en els números 4 i 6 del carrer Tibi.

La inversió prevista és de 2,3 milions d’euros, dels quals l’Ajuntament d’Alcoi aporta el 55% i la Diputació d’Alacant el 45% restant. Aquests edificis albergaran les oficines municipals i els espais administratius del complex, així com espais especialitzats en l’àrea tecnològica i d’investigació.

En aquest sentit, hi haurà un vestíbul-recepció, oficines de tallers i reunions, un coworking públic i una zona de co-living per a emprenedors que necessiten allotjar-se de manera temporal. En l’edifici del número 6 d’aquest carrer, que compta amb un habitatge en bon estat original, es projecta instal·lar una casa-museu on el visitant podrà conéixer la forma de vida dels habitants de la zona a principis de segle XX.

Segons destaca el regidor d’Urbanisme, Jordi Martínez, «Rodes es ja una realitat que va prenent forma i que en poc temps estarà llesta per a exercir com a tractor d’innovació, emprenedoria i creació d’ocupació de qualitat a la nostra ciutat i en el nostre territori, a més de donar servei a la ciutadania i transformar un espai amb una qualitat arquitectònica i paisatgística excepcional».

L’aprovació d’aquest projecte coincideix aquesta setmana amb l’inici de les obres del bloc central del futur parc tecnològic-sociocultural. Aquests treballs, adjudicats a la UTE de Víctor Tormo S.L. i Eladio Silvestre S.A., consisteixen en la rehabilitació de l’illa de l’antiga fosa, tenen un termini d’execució de 28 mesos i estan pressupostats en 7.023.185’06 euros (IVA inclòs). En tractar-se d’un dels projectes de l’EDUSI-Alcoidemà, d’eixa quantitat, el 50% (3,5 milions d’euros) seran finançats per la Unió Europea a través del Fons de Desenvolupament Regional. La Generalitat Valenciana aportarà un altre 37% (2,6 milions d’euros) i l’Ajuntament d’Alcoi correrà amb el 13% restant (900.000 euros).

Aquest gran bloc dedicarà tota la part pròxima al carrer Vistabella a albergar diferents espais d’ús sociocultural, com una sala d’actes, un espai museístic, l’arxiu municipal o diverses sales multifuncionals. La resta del complex, tot l’espai en l’angle format pels carrers Salvador Allende i Agres, estarà conformat per diferents naus en les quals s’assentarà un centre de desenvolupament empresarial especialitzat en les noves tecnologies i la innovació. Un motor per a la dinamització empresarial de la ciutat i del territori, que ha sigut triat per Districte Digital per a assentar la seua primera seu fora d’Alacant capital. Les sinergies es completaran amb les activitats d’investigació i formació centrades en robòtica i intel·ligència artificial de la mà del campus d’Alcoi de la Universitat Politècnica de València.

La tercera part del projecte, la implantació del Centre de Desenvolupament Turístic d’Interior (CDTi) en les antigues cotxeres dissenyades per Rafael Briet en 1908 i la façana de les quals dóna al carrer Agres, serà finançada íntegrament pel Consell, a través de l’Agència Valenciana de Turisme. Ací se situarà també el restaurant que donarà servei al complex.

Send this to a friend