Mans verdes per l’Alzheimer

S'estan celebrant diferents activitats amb motiu del dia mundial, i seguiran el pròxim cap de setmana

Mans verdes per l'Alzheimer
Acte celebrat en la plaça d’Espanya divendres passat. XAVI TEROL

Amb motiu del Dia Mundial de l’Alzheimer, que es commemora el 21 de setembre, l’Associació d’Alzheimer està duent a terme un programa d’actes que van començar el dilluns de la setmana passada i finalitzaran l’11 de novembre, quan se celebrarà un teatre solidari de la mà de l’Associació de Sant Maure Màrtir.

Les activitats transcorren sota la campanya de sensibilització ‘Mans per l’Alzheimer’ que simbolitza la necessitat d’ajuda, i s’utilitza el color verd, representant la necessitat d’esperança per a les persones amb Alzheimer, familiars, amics i cuidadors. Aquestes mans verdes van ser presents en l’acte que es va celebrar en la plaça d’Espanya divendres passat, amb lectura de manifest, al qual al costat dels representants de l’associació van estar entitats col·laboradores, escolars de Sant Vicent i membres de la Corporació municipal.

La presidenta de l’Associació de Familiars i Amics de Malalts d’Alzheimer d’Alcoi i Comarca (AFA), Lirios Aracil, assenyala que “animats per FEVAFA (Federació Valenciana d’Associacions de Familiars i Amics de Persones amb Alzheimer) comencem a afermar la imatge de les mans verdes com a símbol de la lluita per millorar la qualitat de vida de les persones amb Alzheimer, unint-nos a les propostes i reivindicacions plantejades per CEAFA sota el lema ‘Integrant innovació’ per a buscar maneres d’avançar i aconseguir millors condicions”. Al costat d’això, ha mostrat el seu agraïment a la col·laboració desinteressada de professionals, empreses i entitats en els diferents actes i ha convidat a la ciutadania col·laborar i participar.

Entre les activitats celebrades, el divendres també es van disposar taules informatives i petitòries, i durant la setmana va tindre lloc el ‘Café de l’Alzheimer’, balls modernistes amb el Grup de Danses Sant Jordi, així com un taller de tocats i d’accessoris modernistes, en el Centre Comercial Alzamora, entre altres.

Ja per a dissabte que ve, l’entitat serà present en les ‘Trobades solidàries’, que se celebraran en el Passeig de Cervantes, i el diumenge 1 d’octubre a les 12 hores, de la mà del Rotary Club Alcoi, tindrà lloc la ‘III Volta als ponts pro Alzheimer’, amb inscripció en mychip i eixida des de la plaça d’Espanya.

També l’1 d’octubre, a les 11’30 hores en el Francisco Laporta, se celebrarà la masterclass benèfica Zumba 2023, amb Ana Tendero i Zebida Leal, oberta a qui vulga sumar-se, amb inscripció i ingrés en el número de compte ES2220456032103050000070, a més d’existir fila zero.

Campanya del CC Alzamora
Assenyalar, a més, que el Centre Comercial Alzamora ha llançat una campanya per a conscienciar sobre l’Alzheimer, a més de col·laborar amb l’associació. Aquesta iniciativa té l’objectiu de donar visibilitat a aquesta malaltia al mateix temps que informa sobre la mateixa a la població i s’emmarca en el programa Caring for Communities de CBRE, que té com a finalitat conscienciar sobre projectes socials i impactar positivament en les comunitats en les quals gestiona immobles.

Send this to a friend