Medalla honorífica després d’una vida dedicada al treball i l’empresa

Enrique Rico ha sigut director general d'Unión Alcoyana, regidor i president de la Cambra de Comerç

Medalla honorífica després d'una vida dedicada al treball i l'empresa
Enrique Rico al costat de la seua dona, Vicenta Albert, en l’acte celebrat en el Círculo. | XAVI TEROL

Enrique Rico Ferrer (Alcoi, maig de 1937) va rebre el dijous un nou homenatge, amb el lliurament de la medalla honorífica de Cambra Espanya. L’enèsim reconeixement després d’una llarga trajectòria vinculada al sector econòmic i les empreses. Gran part de la seua vida laboral va estar vinculat a Unión Alcoyana Seguros i la Cambra de Comerç i Indústria d’Alcoi, entitat de la qual va ser president durant 27 anys. És professor mercantil titulat i auditor de comptes col·legiat. Ha sigut regidor de l’Ajuntament d’Alcoi entre 1974 i 1979. Com a regidor va assumir l’àrea d’Hisenda.

Va estudiar en la “Acadèmia de Don Rafael Simó” i va aconseguir el títol de professor mercantil, obrint en 1958 el seu propi despatx d’assessoria, convertint-se, al costat de Vicente Segura i Antonio Aracil, els altres dos assessors fiscals locals de referència. Aquesta labor li va convertir en un perfecte coneixedor de l’empresariat alcoià en intervindre, durant molts anys, en la majoria dels casos d’acords, creació i tancament d’empreses.

En 1959 entra a formar part de la plantilla de la Unió Alcoiana, sent triat en 1969 membre de la Comissió de Finançament i Estadística del Consell. En 1972 és elegit per a substituir al director general de la Unión Alcoyana, Vicente Jordá Botella, que cessa per jubilació. Amb Rico en la direcció general, l’entitat asseguradora inicia un procés d’expansió i modernització que permet el seu creixement i aconseguir noves cotes de mercat.

En 1976 entra a formar part de la Cambra d’Indústria i Comerç d’Alcoi, sent elegit vicepresident en 1978 i president en 1991, continuant al capdavant de l’entitat fins a 2018.

En Unión Alcoyana va ser nomenat conseller en 1975 i conseller delegat en 2002. Va abandonar els seus càrrecs executius en l’entitat asseguradora l’1 de gener de 2019. A més ha exercit com a vocal del Comité Directiu d’UNESPA, va presidir URVEA (Unió Valenciana d’Entitats Asseguradores) i ha sigut vocal de la Junta Consultiva d’Assegurances.

Al maig de 2018 va rebre la Medalla d’Or del Consell de Cambres de la Comunitat Valenciana en un acte, com el del passat dijous, celebrat en el Saló Rotonda, distinció a la qual ara cal afegir la Medalla honorífica de Cambra Espanya, que li va entregar el president d’aquesta entitat, José Luis Bonet.

Advertisements

Send this to a friend