Més de 2.600 efectius vetlaran per la seguretat en Festes

S'ha celebrat l'habitual junta de seguretat per a definir el dispositiu

Més de 2.600 efectius vetlaran per la seguretat en Festes
Imatge de la reunió duta a terme aquest dimecres a Alcoi.

Més de 2.600 efectius vetlaran per la seguretat de les festes de moros i cristians d’Alcoi, “en un important dispositiu” fruit de “col·laboració i coordinació” de les diferents forces de seguretat” per a garantir “unes festes segures”, segons ha dit la delegada del Govern en la Comunitat Valenciana, Pilar Bernabé.

Bernabé ha presidit la junta local de seguretat que ha tingut lloc a Alcoi amb motiu de la celebració de les pròximes Festes, al costat de l’alcalde de la ciutat, Toni Francés. A aquesta reunió han assistit representants de les diferents forces de seguretat implicades en la coordinació dels diferents dispositius amb els quals garantir la seguretat per a “els milers de persones” que participen en les celebracions.

Bernabé ha indicat que els efectius que conformen el dispositiu de seguretat prestaran “especial atenció” als principals esdeveniments d’aquestes festes en els quals s’espera “una afluència multitudinària”. Així, als efectius estatals –Policia Nacional i Guàrdia Civil– se sumaran agents de Protecció Civil, Policia Local, Bombers, personal de Creu Roja, àrees de salut i personal de les associacions festeres.

L’objectiu d’aquest dispositiu, ha dit Bernabé, és garantir la seguretat en els actes i als participants en ells, controlar els delictes que es puguen produir especialment en l’extraradi i polígons industrials i la prevenció dels delictes sexuals. En aquest últim punt, la delegada ha destacat “com a novetat” i en coordinació amb els quatre punts violeta amb els quals compta la ciutat, un agent de la UFAM (Unitat d’Atenció a la Família i Dona de la Policia Nacional) que treballarà amb la Policia Local i els serveis sanitaris.

Send this to a friend