Més de 4 milions destinats a la indústria i el comerç en el 2023

Les dades s'han donat a conéixer en el Consell Econòmic i Social

Més de 4 milions destinats a la indústria i el comerç en el 2023
Reunió del Consell Econòmic i Social.

Al llarg de l’any 2023 a Alcoi es van destinar més de 4 milions d’euros al comerç, les petites empreses i a la indústria.

Així s’ha indicat en el recent Consell Econòmic i Social (CES) celebrat a la nostra ciutat, sent unes dades que van destacar el vicealcalde, Àlex Cerradelo, i la regidora d’Indústria, Elisa Guillem.

Cerradelo va detallar la procedència d’eixos 4 milions, com les ajudes a pimes concedides a 452 petites empreses a través d’una subvenció procedent de la Diputació d’Alacant.

Sobre aquestes, el Partit Popular d’Alcoi ha criticat al govern local per atribuir-se “el punt”, en paraules del diputat provincial de Desenvolupament Econòmic i portaveu del PP a la nostra ciutat, Carlos Pastor, qui afirma que “qui atorga és la pròpia Diputació provincial. Hem hagut de presenciar, sobretot en xarxes socials i en alguns mitjans de comunicació, com el propi edil de Promoció Econòmica, Comerç i Consum, Àlex Cerradelo, cap a passar com a pròpia del govern municipal una ajuda que és íntegrament de la Diputació d’Alacant”.

Afig que “és inadmissible que el govern municipal s’atribuïsca un mèrit que no li correspon ja que és l’ens provincial el que amb més 600.000 euros de l’ajuda extraordinària del 2023 a petites empreses per la guerra d’Ucraïna i altres 600.000 euros dels bo consum, és qui realment ajuda als ciutadans d’Alcoi. Mentrestant, el propi govern de Francés deixa a la ciutat sense cap mena d’ajudes”.

En el CES també es van comentar els fons destinats a promoció i dinamització comercial, sent una de les accions més destacables els bons consum, amb un import total de 1,2 milions d’euros entre les dues campanyes realitzades i una repercussió econòmica per al comerç local de la ciutat que ha superat els 1,8 milions d’euros.

Així mateix, es va fer al·lusió a altres campanyes comercials que es van dur a terme amb ajudes de la Generalitat i gràcies a les quals, per exemple, es van poder realitzar accions de promoció com la Nit del Comerç o el Mercat de Sant Jordi.

Guillem va al·ludir a les inversions realitzades als polígons alcoians, les quals superen els 2,1 milions d’euros. D’aquesta xifra, més del 65% va ser finançada amb ajudes de l’IVACE, la qual cosa suposa quasi 1,5 milions.

Referent a això, Compromís Alcoi –grup del qual formen part tant Cerradelo com Guillem– ha criticat la “retallada del PP” en les ajudes de l’IVACE als polígons industrials, després que aquestes hagen sigut convocades.

Compromís afirma que en aquesta nova convocatòria es passa de 40 milions destinats en 2023 a 32 enguany.

Guillem ha mostrat la seua preocupació per aquesta reducció en desconéixer “com afectarà les inversions que han d’arribar als polígons industrials d’Alcoi” i ha posat l’accent en l’important benefici d’aquestes ajudes a la nostra ciutat, amb projectes com les noves canalitzacions de la Beniata, la nova rotonda al Castellar o les millores d’accessibilitat.

Send this to a friend