Més de 800 empreses de l’hàbitat i tèxtil se citen la setmana vinent a València en la major convocatòria del sector

Se celebra del 19 al 22 de setembre

Més de 800 empreses de l'hàbitat
Muntatge d’expositors en Fira València.

Torna Hàbitat i Textilhogar. I ho fan en gran. Des de dimarts que ve 19 i fins al divendres 22, Fira València acull la celebració del que és la major convocatòria professional del sector de la decoració, interiorisme i contract al nostre país. Les xifres aclaparen i suposen el retorn en aquest segon semestre de les fires de gran format i amb capacitat de convocatòria internacional.

Així, enguany torna a ser de creixement després dels bons resultats de l’última edició, en la qual es va celebrar la Capital Mundial del Disseny. Per exemple, la convocatòria de moble, decoració i il·luminació, Fira Hàbitat València, registra en aquesta edició 435 expositors directes i 631 signatures i marques representades -un 19% de les mateixes procedents de 12 països– amb una ocupació pròpia que creix més del 20%. Per part seua, la històrica cita tèxtil Home Textiles Premium (HTP) by *extilhogar acollirà 81 expositors directes i 250 firmes i marques representades procedents de cinc països.

En total, l’oferta de tots dos certàmens s’eleva fins a les 881 firmes i marques internacionals, que ocuparan de manera completa els huit pavellons del Fòrum Centre i Oest de Fira València. Un total de 96.000 metres quadrats de superfície expositiva bruta, una extensió similar a la de l’any passat amb l’excepció que en aquesta edició no se celebra Espai Cuina SICI, de caràcter biennal.

La major Hàbitat de la dècada en el millor moment del sector

Aquesta edició suposa la consolidació de Fira Hàbitat València com la gran fira de referència a Espanya del sector del moble, il·luminació i decoració. El sector es troba en un bon moment, amb una producció de 4.690 milions d’euros en 2022 i un creixement del 1’6% en el primer trimestre de l’any, segons l’Observatori d’AIDIMME. A més, les exportacions segueixen en auge amb creixement del 6’6% en el primer semestre, segons ANIEME, mentre que el comerç de mobles va créixer un 11% l’últim any, segons la consultora DBK.

Tot això es trasllada a una Fira Hàbitat València que torna a superar el sostre de l’any passat i celebrarà la major edició de l’última dècada amb la presència de la pràctica totalitat de les signatures més rellevants espanyoles i una àmplia i variada selecció de mobles, il·luminació, decoració i productes per al descans. Enguany, Hàbitat, a més, ha redoblat la seua campanya de visitants professionals convidats amb més de 3000 confirmacions i una ambiciosa campanya internacional, de la mà d’IVACE, ICEX i les associacions ANIEME i Fedai en mercats que enguany cobren especial importància com el dels Estats Units. Cal recordar que, en l’última edició, un 15% dels 48.000 visitants procedien de 70 països.

A més, Hàbitat es converteix en el punt de trobada del disseny i prova d’això és que els recentment nomenats Premis Nacionals de Disseny estaran la setmana vinent en Fira València: la signatura *Ondarreta exposant i els dissenyadors Alvaro Català de Ocón i Jordi Iranzo, de Clap Estudi, participant en les conferències de l’Àgora nude. Serà una fira de tendències, on el disseny, la innovació i la sostenibilitat exerceixen un paper fonamental, amb materials avantguardistes i solucions ecològiques: des de fibres PET reciclables i matèries primeres renovables fins a superfícies molt duradores i tèxtils d’alt rendiment, amb, per exemple, mecanismes digitals integrats i assistits per veu.

HTP by Textilhogar, un esdeveniment internacional de referència per al sector

Per part seua, Home Textiles Premium by Textilhogar, s’ha convertit en un esdeveniment internacional de referència per al sector. Enguany, compradors de 43 països, incloent-hi Alemanya, l’Aràbia Saudita, l’Argentina, Austràlia, el Brasil, el Canadà, Xile, Colòmbia, Corea del Sud, Costa d’Ivori, l’Equador, Unió dels Emirats Àrabs, els Estats Units, Egipte, Filipines, l’Índia, el Japó, Jordània, Malàisia, Malta, Nova Zelanda, Puerto Rico, Qatar, República Dominicana, Sud-àfrica i l’Uruguai, entre molts altres, es preparen per a descobrir les últimes tendències en tèxtils per a la llar.

Tot això gràcies a l’organització d’una Missió Inversa en col·laboració amb la patronal del tèxtil ATEVAL – Home Textiles from Spain, IVACE Internacional i ICEX, que facilita noves oportunitats de col·laboració i expansió a nivell internacional per a les empreses presents en el certamen.

Send this to a friend