Més de 900 estudiants en les Olimpíades d’Aitex

Es tracta d'un esdeveniment amb el qual es dona a conéixer el sector tèxtil

Més de 900 estudiants en les Olimpíades d'Aitex
Participants en l’Olimpíada Aitex

L’Institut Tecnològic Tèxtil, AITEX, ha tornat a celebrar les seues Olimpíades, una jornada lúdic-esportiva dirigida a alumnes de 4a de l’ESO que ja s’ha convertit en una de les principals accions d’AITEX enfocades a donar a conéixer el sector tèxtil entre els alumnes i alumnes. Aquest esdeveniment va tindre lloc ahir, en el poliesportiu municipal Francisco Laporta d’Alcoi.
Segons es detalla, mitjançant un circuit d’orientació en el qual els estudiants van haver de buscar pistes per tot el poliesportiu, van poder conéixer que el tèxtil és totalment transversal en diferents sectors d’aplicació, especialment en l’esportiu, en el qual el tèxtil es pot trobar en les porteries, equipatges esportius, pilotes i pilotes diverses, material de suport, calçat i fins i tot en la gespa, i és que, AITEX certifica els gespa i camps esportius ja que està acreditat per la FIFA, FIBA, FEP i World Rugbi.
Des d’AITEX s’indica que van ser més de 900 alumnes, 100 més que en l’edició de 2022, de 15 centres educatius els que es van donar cita per a gaudir d’un dia d’activitats esportives i de jocs, però també de convivència i d’aprenentatge, per a fomentar la relació i la comunicació entre alumnes de diferents centres.
Els centres educatius que van assistir van ser: Salesians Joan XXIII, José Arnauda, La Salle, IES Andreu Sempere, Salesià Sant Vicent Ferrer, Santa Ana, Sant Vicent de Paúl, IES Cotes Baixes, La Presentació, IES Pare Vitòria, Sant Roque i Les Esclaves d’Alcoi; IES Pare Arques i Sant Francesc d’Assís de Cocentaina i de Muro d’Alcoi l’IES Serra Mariola.
Els estudiants van realitzar variades activitats, com ara futbol 8, bàsquet, bàdminton, zumba, beisbol, rocòdrom, tenis, videoconsoles, làser tag, pàdel, hand  mad race, ping pong, futbolí humà i voleibol. En aquesta ocasió, han pogut gaudir com a novetat d’un circuit de bicicletes elèctriques, d’acrobàcies aèries i d’un bou mecànic.
En la clausura van ser presents algunes autoritats i també representants de l’Institut Tecnològic Tèxtil, com el regidor d’Esports, Alberto Belda, i el director general d’AITEX, Vicente Blanes.
Precisament Blanes va voler recalcar la importància d’aquestes activitats perquè els joves i futurs professionals coneguen un sector amb tant de futur i grans eixides professionals: “el sector tèxtil demanda de professionals especialitzats ja que té una gran importància i creixement a les nostres comarques. I que millor que tots vosaltres, que sou el futur, per a començar a conéixer-lo”.
La jornada va concloure amb el sorteig de vals regale en material esportiu per als alumnes. Es van sortejar tres vals per cadascun dels col·legis que han participat en les Olimpíades *AITEX 2023.

DESPERTAR INTERÉS PEL TÈXTIL
Des de l’Institut Tecnològic Tèxtil s’indica les Olimpíades tenen “com a finalitat despertar l’interés dels joves en un sector tèxtil que posseeix un caràcter pluridisciplinari i projecta un futur prometedor, amb àmplies perspectives per a la joventut. A més, en aquest esdeveniment es busca difondre que el sector tèxtil posseeix una naturalesa completament intersectorial, amb aplicacions en diversos àmbits, en aquest cas, enfocat a l’esport”.

Send this to a friend