Miguel Canales denúncia abusos d’un religiós

Els va patir quan tenia 8 i 9 anys en el col·legi en el qual estudiava a Cocentaina

Miguel Canales denúncia abusos d'un religiós
Miguel Canales en els estudis de Radio Alcoy. | RADIO ALCOY

En una entrevista concedida a Radio Alcoy, l’alcoià Miguel Canales ha denunciat abusos sexuals patits per part d’un religiós del col·legi on estudiava, els Franciscanos a Cocentaina –localitat a la qual es va mudar als 8 anys amb els seus pares–.

Canales, ara amb 49 anys, ha decidit comptar el succeït quan tenia entre 8 i 9 anys. Segons el relatat en el citat mitjà, va ser obligat a ‘masturbarse’ i practicar fel·lacions.

L’alcoià va explicar que ha decidit fer un pas avant i comptar el seu cas, malgrat que els fets ja han prescrit, després d’escoltar el relat de l’escriptor Alejandro Palomas també en la Cadena Ser.

En aquesta decisió també ha influït el fet de la tolerància zero mostrada des de l’església.

Així mateix, Canales va detallar que va enviar un escrit de denúncia a l’Arquebisbat de València, que és la jurisdicció a la qual pertany Alcoi i Cocentaina, després del qual, segons va explicar en l’entrevista en Radio Alcoy, va rebre la disculpa telefònica d’un altre franciscà, qui a més, li va dir que el religiós que havia abusat d’ell havia sigut apartat. D’altra banda, el citat Arquebisbat ha reconegut els fets ocorreguts, i ha oferit a Canales assessorament i suport psicològic, tal com va comptar en Radio Alcoy quan va fer el pas de fer públic la seua història.

Send this to a friend