Millena obri el torn de les festes dels municipis de la comarca

La 'Plantà del Xop' serà aquest diumenge 14, un dels actes més rellevants de la programació

Millena obri el torn de les festes dels municipis de la comarca
La processó és un dels actes de la programació. | FERMÍN CALVO

El xicotet municipi de Millena obri un estiu més –com marca la tradició– el teló de les festes patronals de la comarca del Comtat. La programació va començar divendres passat amb l’actuació musical de Kela al Parc de l’Entrada, dins del cicle de concerts d’estiu SomRiu 2024.

Les festes, en honor a Sant Josep i Sant Roc, van continuar el cap de setmana amb el campionat de cotos, la cercavila de disfresses seguit per la realització del concurs ‘Talent Show’. Aquest dilluns es van reprendre les activitats, dia que va estar dedicat, junt a hui als més xicotets de la casa.

Demà, dimecres 10, hi haurà la IX edició de la Ruta Conta Contes 2024, organitzat per la Mancomunitat de l’Alcoià i el Comtat i l’ajuntament local. Per la nit, cinema a la plaça l’Església.

Les jornades més esperades arribaran aquesta setmana, concretament partir del dijous, amb un teatre taller de màgia per part de Toni Bright a la sala de la Plaça de Baix. També teatre per a tots els públics amb l’obra ‘No em crides Irene que soc Bernardo’.

El divendres, a les 13 hores, volteig general de campanes i traca que marcaran l’inici dels dies grans de la festa. Unes hores més tard, a mitjan vesprada (18 hores), concentració a la plaça de l’Església per a anar a tallar el xop. Passada la mitjanit, revetla popular a la pròpia plaça, a ritme de l’orquestra ‘La Bèstia’.

Un dia més tard, el dissabte 13 de juliol, s’iniciarà amb la despertà a les 8 hores, amb trons i coets. Quatre hores després, volteig general de campanes i traca per a despertar a aquells que continuen dormint.

Per a menjar, degustació de cuixots i formatges a la Plaça de Baix. Descansem breument i a les 20 hores pujà del xop des de l’entrada del poble fins la placeta de Sant Josep i passada la mitjanit, nova revetla popular a càrrec de l’orquestra ‘Vénom’.

PLANTÀ DEL XOP
La cèlebre Plantà del Xop es produirà el diumenge 14, un altre dels dies més rellevants de Millena, amb cercavila amb la banda de música ‘El Deliri’ de Gorga a les 11.30 hores i missa major en honor a Sant Josep a les 13 hores.

Tot seguit plantà a la plaça Sant Josep al costat de les autoritats i a la nit processó en honor al sant. A partir de les 22 hores, sopar de germanor amb espectacle la plaça de l’Església.

El final de festa serà el dilluns 15 de juliol, amb missa major al copatró Sant Roc al migdia, parc infantil i atraccions a la piscina del poble (de 12’30 a 14 i de 17 a 20 hores) i processó en honor al mateix sant a la nit.

Millena obri el torn de les festes dels municipis de la comarca

Send this to a friend