Miquel i Neus Peidro, guionistes de una nova sèrie que triomfa

Pare i filla tornen a compartir projecte, que acaba de rebre un reconeixement al Festival Internacional de Cinema d’Almeria

Miquel i Neus Peidro, guionistes de una nova sèrie que triomfa
Neus i Miquel Peidro, en un dels escenaris en els quals es roda la sèrie.

Miquel i Neus Peidro, pare i filla tornen a compartir projecte, en aquest cas, la nova sèrie de TVE que fa poc temps ha rebut un reconeixement al Festival Internacional de Cinema d’Almeria. Neus parla sobre com és treballar juntament amb son pare i en una sèrie diària de tant èxit

– Actualment, tu i el teu pare, Miquel Peidro, esteu treballant a la nova sèrie de TVE ‘Salón de té La Moderna’. Com ha sigut estar dins d’aquest projecte?
– La sèrie és de la mateixa productora que va fer ‘El secreto de Puente Viejo’ i ‘Acacias 38’, i mon pare, quan van finalitzar es va quedar com a part de l’empresa. Aleshores, va eixir ‘La Moderna’ i van comptar amb ell. A mi em va buscar el coordinador de diàlegs que ja havia treballat amb ell en Acacias, i em vaig incorporar en maig, quan vam començar a escriure-la.

– Recentment ha guanyat un premi a Millor Sèrie Diària al Festival Internacional de Cinema d’Almeria, supose que serà una satisfacció, no?
– Estic molt contenta la veritat. Jo encara em considere que soc molt jove, però estic treballant al costat de guionistes de primer nivell, i també de la resta de l’equip que fa possible la sèrie. Per a mi, poder estar ahí és un luxe perquè estic aprenent moltíssim i veig que jo també aporte el meu granet de sorra. Pel que fa al premi, va ser una alegria molt gran.

– Esperàveu eixa bona acollida?
– Quan comences un projecte, almenys jo, preferisc no tenir una expectativa ni molt alta ni molt baixa. Simplement, vas un poc a veure per on ixen els tirs.

– ‘La Moderna’ està basada en els anys 30. És més complicat escriure en un temps que no heu viscut, ja que heu de tenir en compte alguns detalls d’aquella època?
– No és que siga més difícil, cada temps té la seua forma d’escriure els diàlegs o de pensar als personatges. Crec que és diferent. El que sí que és complex és trobar la veu pròpia de cada personatge i de la història, i això pot passar en qualsevol època.

Pot llegir l’entrevista completa a l’edició de El Nostre Ciutat del dissabte 2 de desembre de 2023.

Send this to a friend