Moltó desmenteix que l’IBI d’Alcoi siga el tercer més car d’Espanya

El govern municipal defensa enfront del PP que el coeficient aplicat és el més baix des de 1992

Desmenteix que l'IBI siga car
L’edil d’Hisenda, Vanessa Moltó.

El govern socialista insta el Partit Popular a “deixar de difamar i bloquejar els comptes municipals” i retrauen que en l’anterior crisi de 2011, el PP va arribar a ser “el partit amb més pujades d’impostos de la història d’Espanya”. Així ho afirma la regidora d’Hisenda, Vanessa Moltó, alhora que torna a posar l’accent que la pressió fiscal a Alcoi se situa per davall de la mitjana nacional i provincial, responent així a les declaracions dels populars assegurant que el rebut de l’IBI d’Alcoi és el tercer més car d’Espanya.

Segons explica Moltó, en la passada comissió de governança, el PP al·ludia a la necessitat de rebaixar impostos com a manera d’incentivar l’activitat econòmica de la ciutat. “Resulta curiós que diguen això quan, durant la passada crisi, el PP es va dedicar a pujar impostos en els diferents estaments en els quals es mantenia en el govern. De fet, van ser 40 pujades d’impostos en la primera part de la legislatura, a partir de 2011, arribant a ser el partit amb més pujades d’impostos de la història d’Espanya”, destaca l’edil.

Afegeix Moltó que “enfront de les promeses incomplides, la difamació, l’intent de bloqueig dels comptes municipals i la nul·la aportació a l’expedient de modificació d’ordenances fiscals que es va tancar fa unes setmanes sense cap aportació dins del termini i en la forma escaient per part del PP, des del PSOE defensem una fiscalitat justa, equitativa, progressiva i ajustada, que contribuïsca al sosteniment de tots els serveis públics, tan essencials per a atendre les necessitats de la nostra ciutat. Per això mantenim una pressió fiscal per davall de les mitjanes nacional i provincial i en canvi oferim serveis per damunt de les mitjanes d’altres poblacions. I això inclou per a l’any vinent la congelació dels tributs perquè no augmenten per la pujada de l’IPC”.

En el cas de l’IBI, el coeficient aplicat a Alcoi és de l’1%, el més baix des de l’any 1992. L’actual govern ha rebaixat 15 punts aquest coeficient des que en 2011 i en plena crisi, el PP obligara els ajuntaments a augmentar el coeficient en un 10%, aconseguint xifres del 1,15%. En aquest sentit, la regidora remarca que “el PP d’Alcoi torna a mentir i a desinformar a la ciutadania quan assegura que el rebut de l’IBI d’Alcoi és el tercer més car de tota Espanya”. Moltó aclareix que la quantia que cada família paga pel seu rebut de l’IBI depén de dos factors: d’una banda el valor cadastral de l’habitatge i per una altra el coeficient aplicat. Tot això aboca una xifra mitjana d’ingrés en IBI per immoble de 413,42 euros a Alcoi, xifra que també se situa per davall dels 448,19 euros a nivell nacional, segons dades de l’INE.

Respecte a la taxa de clavegueram, Moltó recorda que amb ella es regula una exempció per a tots els beneficiaris de la tarifa reduïda de la taxa de fem, una mesura que repercutirà en al voltant de 1.200 famílies a la nostra ciutat. Recordar que enguany, el pagament de la taxa només serà del 25% de l’import total, atés que correspon a l’últim trimestre, tal com s’ha notificat als contribuents.

Send this to a friend