Muro aprova un pressupost de 7’7 milions d’euros per a 2024

Des del PP es van abstindre i la resta de partits de l'oposició van votar en contra

Muro aprova un pressupost de 7’7 milions d’euros per a 2024
Un moment del plenari en el que va ser aprovat el pressupost municipal de Muro. | RADIO ÉLITE

El passat 22 de gener va tindre lloc el primer Ple de l’Ajuntament de Muro del 2024 i el mateix va estar reservat per a aprovar els Pressupostos Municipals d’enguany, uns comptes que ascendeixen als 7’7 milions d’euros i que s’incrementa en 400.000 euros respecte al passat any. L’alcalde va definir als comptes com “molt ambicioses i reals”, igual que va recordar que malgrat augmentar les previsions en relació al 2023, això “no es traduirà, per a res, en una pujada d’impostos a la ciutadania”, va dir Vicent Molina.

La major quantia del pressupost va destinada al capítol de personal, que suposa més del 50% de la previsió econòmica per a enguany, amb 4’9 milions, i augmenta en quasi 10% per a cobrir els llocs d’ocupació que estaven vacants en el Consistori.

INVERSIONS
Respecte a inversions, es destinen uns 2’6 milions “per a concloure actuacions pendents de l’anterior legislatura i realitzar projectes que ja aquest govern va planificar la passada tardor”, va postil·lar el primer edil. En aquest apartat figuren iniciatives com l’adequació de la Casa de Ferro o l’immoble de la Creu Roja situat en la carretera, la urbanització de carrers, la remodelació del Centre Cultural, la millora de les infraestructures esportives, les obres del Parc del Batà, o un ampli ventall d’intervencions per a millorar el manteniment del poble, o la rehabilitació de la Casella del Tren; entre altres.

Des del Partit Popular van criticar que en la proposta de Pressupostos no es contemplaren inversions per a executar durant 2024 i van proposar deixar els comptes sobre la taula perquè l’oposició tinguera més temps d’estudiar-les. “No podem recolzar un pressupost que no sabem si en realitat és cert perquè no tenim encara la liquidació de 2023”, va dir la portaveu; Noelia Úbeda.

Des de Xarxa Muro també van acusar l’executiu de coalició de no haver facilitat informació suficient per a analitzar els comptes i van ser crítics amb els terminis. “En l’anterior legislatura els aprovem dins del termini i en la forma corresponent abans d’acabar l’any. Ara, el primer que feu com a govern, arriba ja tard”, va afirmar Gabriel Tomás com a portaveu de la formació.

Per part seua, el partit Muro ens Uneix va dir que es presentava en el Ple un “pressupost de despesa corrent que no dona per a més, que és probable que acabe en desequilibri, i que no és gens ambiciós sense quasi inversions. Es diu que puja el capítol de personal, però és que l’augment de sous del govern, amb la seua corresponent seguretat social, costarà més d’un milió dos-cents mil euros”, va sentenciar el portaveu, Ángel Mollá.

El PSOE va coincidir amb els seus socis de govern en afirmar que els comptes s’han dissenyat pensant en la realitat econòmica actual de Muro i va explicar també algunes qüestions referides a les subvencions que percebran les associacions locals. “Deixem el règim de concurrència competitiva per a passar a una assignació directa perquè moltes entitats optaven per no presentar-se davant l’elevada càrrega burocràtica que els suposava tramitar l’ajuda”, va detallar el líder socialista i primer tinent d’alcalde, Saúl Serrano.

El pressupost va eixir finalment avant amb els vots favorables de Compromís i PSOE, mentre que el PP es va abstindre i tant Xarxa Muro com Muro ens uneix van votar en contra.

Send this to a friend