Muro reforça la seguretat en les festes de Moros i Cristians

Es comptarà amb diferents cossos i forces de seguretat durant els festejos

Muro reforça la seguretat en les festes de Moros i Cristians
Reunió de la Junta Local de Seguretat prèvia a les festes de Muro.

Muro està a punt de celebrar les seues festes de Moros i Cristians, i abans d’això, aquesta setmana s’ha reunit la Junta Local de Seguretat per a organitzar el dispositiu que vetlarà pel bon transcurs d’aquests festejos.

S’indica que durant la trilogia festera hi haurà un reforç de 28 efectius de la Guàrdia Civil dividits en set patrulles que durant els tres dies reforçaran el control d’accessos i regulació de trànsit, així com controls d’alcoholèmia i altres substàncies.

Així mateix, hi haurà presència de Policia Nacional i Estrangeria, Policia Autonòmica i Policia Local. Protecció Civil també donarà suport a aquest dispositiu, i al costat de la Guàrdia Civil seran els encarregats de garantir la seguretat durant l’esdeveniment.

Entre els assistents a la Junta de Seguretat, reunits a l’Ajuntament, ha estat present el Vicesecretari General del Subdelegat del Govern, Jorge Fernández; el Coronel Cap Comandancia d’Alacant, el Cap Provincial de la Unitat del Cos de Policía Nacional adscrita a la Comunitat Valenciana, el Sergent Comandant de la Guàrdia Civil de Muro, el Cap Operatiu de Protecció Civil, el Capità Cap de la Companyia d’Ibi, el Cap de la Policía Local de Muro, el Cap de la Comissaria Local d’Alcoi, l’Inspector Jefe Operatiu de la Policia Autonòmica juntament amb l’alcalde de Muro, Vicent Molina; la regidora de Festes, Sara Beneyto; la regidora de Polítiques Inclusives, Rebeca Pérez i el president de la Junta de Festes de Muro, Paco Vicedo.

El Punt Violeta, s’instal·larà els dies 10,11 i 18 de maig en la plaça del Matzem, i es donarà informació i assistència a totes les persones que ho necessiten i ho demanen. A més es repartiran de forma gratuïta tapes antidroga per a gots. A més, en els establiments d’oci i hostaleria del municipi, es col·locaran uns codis amb tota la informació necessària en cas de patir una situació de violència o abús.

L’alcalde de Muro, Vicent Molina ha destacat que “durant la nit hi haurà reforç per part del destacament de Guàrdia Civil de Cocentaina per controlar les rodalies i evitar robatoris i, durant el dia, un total de catorze patrulles controlaran els accessos, tràfic i vetlaran per la seguretat de la ciutadania. A més la Policia Autonòmica farà controls als establiments d’oci i hostaleria per a revisar que es compleixen les normatives respecte a horari, garanties laborals per als empleats, etc. En definitiva, un ampli dispositiu vetlarà pel bon transcurs de les nostres Festes però sens dubte és molt important que la ciutadania siga responsable i gaudisca amb civisme, és la millor premissa perquè tot funcione i puguem celebrar els festejos sense registrar incidents d’importància”.

Advertisements

Send this to a friend