Muro suspén la seua tradicional Fireta de Sant Antoni

Estava previst realitzar alguns actes els dies 16, 17 i 23 de gener

Afluència de visitants en la Fireta de 2020.

Fins a l’últim moment han intentat retardar la decisió però les recents mesures adoptades pel govern autonòmic l’han provocat. L’Ajuntament de Muro s’ha vist obligat a suspendre la tradicional Fireta de Sant Antoni, que malgrat la pandèmia estava previst que es realitzara durant els pròxims dies 16, 17 i 23 de gener.

De fet, el consistori murer tenia pensat realitzar durant aquests tres dies una versió reduïda de la Fira, comptant amb diferents activitats culturals i amb el tradicional mercat, tot això adaptat a les restriccions imposades per la Covid-19. Uns plans que s’han anat al trast ja que l’Ajuntament ha hagut de cancel·lar l’esdeveniment sense quasi haver-se recuperat dels preparatius de la visita dels Reis Mags.

Malgrat la cancel·lació, el govern local confia que al llarg del 2021 es puguen recuperar algunes de les activitats previstes per a aquest mes de gener. Xelo Cascant, regidora de Cultura, ho confirma amb les següents paraules: “Treballarem per a trobar-li una nova data enguany si la situació sanitària ens ho permet per a poder tornar a gaudir de les nostres tradicions i costums”. Algunes d’aquestes activitats que es podrien tornar a programar són, d’una banda, un espectacle musical en el qual anava a participar la colla de dolçaines la Xafigà, així com dos concerts: un de guitarra i l’altre a càrrec del conjunt la Reboliká.

Així mateix, la regidora també recalca la possibilitat de recuperar el mercat tradicional: “molts comerciants, alguns fins i tot de Catalunya, ens han manifestat la seua voluntat de vindre en un altre moment de l’any”.

L’única activitat del programa l’organització del qual està confirmada és l’exposició de l’artista i rapsode alcoià Josep Sou, que s’inaugurarà el divendres 15 de gener en l’Espai d’art “Arpella”.

Send this to a friend