Música tradicional i cançó d’autor en el Teatre Calderón

El circuit Sonora finalitzarà aquest diumenge amb el concert de Trobadorets

Música tradicional i cançó d’autor en el Teatre Calderón
Un dels grups que va actuar el divendres en el Teatre Calderón. | XAVI TEROL

El circuit Sonora continua el seu particular recorregut per Alcoi, i aquest passat cap de setmana va haver-hi tres concerts en el Teatre Calderón, amb Jonatan Penalba i la seua música tradicional, la cançó d’autor d’ Ana Zomeño com a protagonistes, i el quintet de metalls Spanish Brass.

El diumenge 30 serà l’últim concert d’aquest circuit a càrrec de Trobadorets, a partir de les 18 hores.

Penalba, malgrat la seua joventut –30 anys–, és considerat un veterà en el món de la cançó, ja que es va introduir en la música tradicional sent molt jove i compta amb l’experiència de multitud d’actuacions en els més variats escenaris. Després de la publicació del seu primer disc, el guardonat ‘De soca-rel’, es va situar en un lloc destacat dins del panorama de la música folk valenciana. Ara, sona el seu últim treball ‘Reversions’, guanyador en els Premis Carles Santos 2020, i en el qual es mostra a un Jonatan Penalba diferent, acostant-se al pop, però sense deixar arrere la música d’arrel.

D’altra banda, Ana Zomeño va ser una de les finalistes dels citats premis amb ‘Taller de canciones’, treball que ha arribat després de ‘Cinco conocidas’ (2019) i ‘Nuevas conocidas’. El nom del seu últim àlbum radica en el fet que es tracta de sis temes compostos entre maig i juny de l’any 2020, en ple ‘desconfinament’. En l’àlbum conviuen molts estils musicals i influències.

Spanish Brass va pujar a l’escenari del Calderón amb el seu projecte ‘Les aventures de Monsieur Jules’, que compta amb la col·laboració del pianista i compositor Albert Guinovart i que s’ha anat completant en els últims anys amb altres músiques per a quintet de metalls i piano i que a més, es va alçar com a guanyador en els Premis Carles Santos.

Les entrades per al concert del diumenge estan disponibles en la web de ticketalcoi.com a un preu de 3 euros, que és l’establit per a tots els concerts del circuit Sonora, organitzat per Cultura de la Generalitat, a través de l’Institut Valencià de Cultura, que dona a conéixer als finalistes i guanyadors del citat certamen en municipis del territori valencià, com és el cas d’Alcoi, però també Peníscola, Castelló, Bocairent i Alacant.

Send this to a friend