Naix la primera lliga d’esports de resistència

Aprofitant el marc dels Jocs Esportius, es crea l'Endurance Sport League

Naix la primera lliga d'esports
Alberto Belda i Javi Villar, durant la presentació de l’activitat.

Després de la bona acceptació obtinguda per la primera edició de Cursalcoi, que recull en una mateixa lliga totes les carreres del calendari atlètic local, el Centre d’Esports ha decidit posar en marxa un programa pioner a la ciutat que busca promocionar els esports de resistència entre els més joves.

Aprofitant el marc dels Jocs Esportius, es crea l’Endurance Sport League o dit d’una altra manera, la primera lliga amb la qual es vol donar recer a tots aquells escolars de la ciutat que vulguen iniciar-se en pràctiques esportives fora del tradicional i que ara estan de moda.

És el cas de l’escalada, el duatló cross, l’atletisme, la natació o l’orientació. Per a això s’organitzaran una sèrie de jornades amb competicions adaptades per a cada edat i que estan pensades per a aquells xiquets o joves que vulguen iniciar-se en aquestes disciplines.

Tenint en compte que molts d’aquests escolars practiquen esports més convencionals, les jornades se celebraran els dissabtes a les vesprades o els diumenges als matins per a evitar coincidències.

En la presentació d’aquest nou projecte van estar el regidor d’esports, Alberto Belda, i el coordinador i ànima de l’activitat, Javi Villar. A aquesta lliga s’han sumat el Club Atletisme, la Unió Ciclista, el Club Natació, el Centre Excursionista i el Club Escalada La Nau.

Hi haurà competició a partir de la categoria prebenjamí (6 anys) fins a la juvenil (17 anys). En total seran deu proves puntuables, les tres primeres el mes de novembre.

El 6 hi haurà una jornada d’escalada en La Nau, una setmana després la prova de duatló cross i el 19, la prova d’orientació. La següent cita ja serà en 2023, al gener, amb la segona jornada d’escalada en el rocòdrom del poliesportiu Francisco Laporta; al febrer estan programades les cites de camp a través i orientació, per a març tindrà lloc la segona cita d’orientació i la primera de natació, mentre que al maig es tancarà la programació amb la jornada d’atletisme en pista en el Francisco Laporta i d’aquatlón en el Complex Eduardo Latorre.

En ser proves no federades, es vol així facilitar la participació de xiquets i joves no iniciats i que busquen familiaritzar-se amb els esports de resistència des d’una primerenca edat.

Send this to a friend