Néstor Abad aconsegueix la seua millor classificació en un Europeu

El gimnasta alcoià aconsegueix una setena posició en el concurs complet dels quatre aparells

Néstor Abad

Néstor Abad va completar en Rimini (Itàlia) la seua millor actuació en un Europeu en acabar seté de la general en el concurs complet dels sis aparells. L’alcoià, que arribava amb dubtes a aquest campiona54t per culpa d’un refredat que va condicionar la seua preparació en els últims dies, va realitzar una bona competició en el que ha sigut l’últim test seriós abans de la gran cita d’aquest estiu, que seran els Jocs de París 2024, la que serà la seua tercera olimpíada consecutiva.

Néstor Abad. de 31 anys, va fer una competició molt consistent, aconseguint les seues millors notes en salt (14.300) i en paral·leles (14.166). La seua puntuació final (82.798) no va estar molt lluny del podi, que el van completar el xipriota Marios Georgiu (84.265), l’ucraïnés Oleg *Verniaiev (84.031) i l’italià Yumin Abbadini (83.765). L’altre espanyol en el All Around, Joel Plata, va acabar onzé (81.931).

L’alcoià millora així la tretze posició que va obtindre l’any passat en l’Europeu de Turquia, on una polèmica decisió dels jutges va impedir que Néstor Abad es penjara el bronze en barra fixa, on va acabar finalment quart.

Néstor Abad va contribuir amb la seua actuació al fet que Espanya es classificara per a la final del diumenge amb la tercera millor nota (249.195), només per darrere d’Ucraïna (253.661) i Gran Bretanya (251.028), i només una mil·lèsima per davant de Suïssa. La selecció espanyola va ser nova en la passada edició i buscarà repetir el sisé lloc de 2022, quan es va quedar molt prop del podi per equips.