Nou empreses tèxtils es beneficiaran de 1’9 milions d’ajudes del Govern

Destinat al sector dels acabats el gran consumidor de gas i, per tant, afectat per les pujades de preus d'aquest últim any.

Nou empreses tèxtils es beneficiaran de les ajudes del Govern
Una indústria tèxtil

El Consell intertèxtil Espanyol, CIE, ha anunciat que 45 empreses tèxtils seran beneficiàries de 9,2 milions d’euros, dels 450 milions totals, de les ajudes aprovades en l’últim decret anticrisi del Govern per a la indústria gas intensiva. La resolució inclou a les empreses d’acabats tèxtils després d’haver-se ampliat el llistat de la Classificació Nacional d’Activitats Econòmiques (CNAE) establits en el decret.

D’aquestes 45 empreses, 26 són valencianes, concretament, 13 són indústries de la comarca de la Vall d’Albaida i 9 de L’Alcoià-Comtat. En total aquestes empreses es beneficiaran de 4.626.802€, dels quals 997.809€ són per a les signatures de la Vall d’Albaida i 1.976.912€ per a les 9 de L’Alcoià -*Comtat.

Es tanca, d’aquesta manera, una situació que va suscitar gran malestar en el sector tèxtil quan es va publicar aquesta segona convocatòria d’ajudes, i es va deixar fora de les sol·licituds a un subsector greument afectat per l’increment dels costos del gas, com és el dels acabats tèxtils. El Consell intertèxtil Espanyol va desplegar llavors una sèrie de reivindicacions i gestions per a defensar els interessos d’una part de la indústria que s’estava veient greument afectada per la situació. “La indústria dels acabats és una peça clau i necessària per a tot el sector, sent la més perjudicada per l’increment del preu del gas”, va assenyalar en el seu moment Pepe Serna, president del *CIE.

La cadena de producció i valor afegit en la indústria tèxtil es compon de diferents subsectors successius i complementaris: filatura, teixiduria, acabats, confecció, logística i distribució. La indústria tèxtil consta de 3.591 empreses que generen 6.046 milions de xifra de negoci ocupant a 46.642 llocs de treball.

Pel que respecta a la utilització intensiva de gas, és el sector dels acabats el gran consumidor de gas i, per tant, afectat per les pujades de preus d’aquest últim any. Aquest subsector aglutina a Espanya unes 200 empreses a ple rendiment. Aquestes empreses estan especialitzades en diferents processos d’ennobliment per a la transformació dels productes tèxtils abans de la seua confecció o posada a punt en el mercat (tintura, estampació i altres processos d’acabats). El subsector dels acabats afecta a prop de 4.500 llocs de treball amb una xifra de negoci de més de 600 milions d’euros. Representa al 5,6% d’empreses i al 15% de la xifra de negoci del sector tèxtil industrial, encara que es tracta d’un procés productiu que afecta indirectament la totalitat de la cadena de valor tèxtil.

Amb la publicació de la resolució de les ajudes i la inclusió de 45 empreses tèxtils en elles, es posa de manifest la bona predisposició per a la col·laboració, la coordinació i el diàleg del Govern d’Espanya amb el sector tèxtil, com han donat mostra al llarg de la gestió d’aquesta situació.

Send this to a friend