Nou pla de neteja de pintades i graffitis a Alcoi

L’Ajuntament d’Alcoi, mitjançant les regidories de Medi Ambient i Obres i Serveis, ha posat en marxa per segon any consecutiu un pla de neteja de pintades i graffitis en els parcs i jardins urbans. Aquesta iniciativa té com a objectiu millorar la qualitat de les zones més transitades i utilitzades per la ciutadania en aquestos espais com són les zones de jocs infantils, els accessos als recintes o els murs de pedra que els delimiten.

En aquest sentit és necessari destacar que a finals dels 2011 es va procedir a eliminar les pintades que apareixien sobre el mobiliari urbà i els fanals dels carrers Camí, Sant Nicolau, Sant Llorenç, Avinguda del País Valencià i Passeig de Cervantes amb motiu de la Cavalcada dels Reis i que en 2012 es van eliminar les pintades i graffitis de les zones més transitades dels parcs del Viaducte, Zona Nord i El Romeral durant els mesos d’estiu.

Segons el regidor de Medi Ambient Jordi Tormo, “els treballs, que està realitzant una brigada de dues persones amb una maquina especial a l’objecte, s’han centrat en realitzar un tractament per a l’eliminació de les pintades amb productes químics i aigua a pressió, així com d’un tractament posterior de recobriment de les superfícies de formigó d’on s’han eliminat les pintades”.

Les accions van començar el 20 de maig en el parc de la Font de l’Horta i han continuat en el Barranquet de Soler, El Romeral, i a la zona de l’amfiteatre Amando Blanquer del Parc de la Zona Nord; i continuaran durant les pròximes setmanes en les zones de joc del barris de Santa Rosa i Els Clots. Segons el regidor d’Obres i Serveis Natxo Gómez, “amb aquesta iniciativa volem millorar l’estat dels parcs i jardins de cara a l’estiu, mesos en que aquestes àrees són més utilitzades per tothom. La nostra intenció es actuar paulatinament en els parcs i jardins de la nostra ciutat”.

Segons Jordi Tormo, “tots som coresponsables amb l’estat dels parcs i jardins. Hem de recuperar l’espai públic de la ciutat i fer-lo nostre. Si el mantenim net guanya la ciutat i guanyem tots”.

Send this to a friend