Nova convocatòria d’ajudes a pymes i autònoms

Alcoi destina 600.000 euros finançats per la Diputació d'Alacant

Nova convocatòria d'ajudes a pymes i autònoms
Zona de negocis en l’Alameda. LUCIO ABAD

La regidoria de Promoció Econòmica anuncia una nova convocatòria d’ajudes per a petites empreses i autònoms, amb l’objectiu de minimitzar l’impacte econòmic de la crisi derivada de la invasió d’Ucraïna. L’edil Àlex Cerradelo ha destacat que «són més de 600.000 euros en ajudes que facilitaran la continuïtat dels negocis, els quals estan patint la pujada dels preus, dels costos d’explotació i dels tipus d’interés».

Aquestes ajudes es poden sol·licitar des de fins al pròxim 14 de novembre. Amb elles es pretén fer costat al xicotet teixit empresarial que, en l’actual context econòmic, està patint pèrdues importants per l’elevat cost de l’energia i la inflació, entre altres causes. Concretament, poden optar a les subvencions les pymes, micropymes i autònoms d’Alcoi que presenten un import mínim de 600 euros.

Finançades per la Diputació, les ajudes seran destinades a subvencionar diferents despeses, fins a un màxim de 4.000 euros, que hagen sigut abonats entre l’1 de juliol de 2022 i el 30 de juny de 2023. Entre aquestes despeses està, per exemple, la quota d’autònoms, el lloguer mensual del local on se situa el negoci, o el 50% de les despeses d’energia elèctrica, gas i carburant.

*Cerradelo ha posat l’accent en la necessitat de potenciar les petites empreses i autònoms alcoians, facilitant des de les institucions el seu treball.

Send this to a friend