Nova imatge per a les Festes de la Mare de Déu

S'ha presentat també la 66 edició de la revista dels festejos

Nova imatge per a les Festes
Els presidents de la Pía Unión al costat de l’autora del cartell.

El Monestir de les Clarisses de Cocentaina va tornar a acollir el passat 19 de març el descobriment del cartell anunciador de les Festes Patronals de la Mare de Déu del Miracle, un acte que tornava a la seua ubicació habitual després que l’any passat la crisi sanitària del coronavirus obligara a desenvolupar el mateix en la parròquia de Santa María. L’encarregada de realitzar l’obra ha sigut la contestana Reyes Castelló, la qual destaca per la seua dilatada trajectòria en l’àmbit del disseny tèxtil.

En el cartell sobreïx la imatge de la Verge del Miracle en la part central, emmarcada en un feix de llum, i envoltada per un marc que reprodueix la tela de la falda del vestit típic de contestana tan present en els festejos patronals. “Després d’un temps de pandèmia, en el qual hem patit molt i on els xiquets, així com els majors ens han donat moltes lliçons; he volgut representar aqueixa llum que ens donava cada dia la Mare de Déu del Miracle per a caminar entre la foscor. Amb tot això he volgut deixar patent que la festivitat de la Mareta tornarà a eixir amb esplendor al carrer alguna cosa que no passava des de l’any 2019”, va dir Reyes Castelló.

Seguidament es va presentar la revista dels festejos del 2022, una publicació en l’interior de la qual es fa referència a la creació del nou logotip de la Pía Unión o al programa d’actes de les celebracions que tindran lloc a l’abril. La portada és enguany una fotografia que pretén deixar testimoniatge per a la història d’un fet insòlit. “En ella es veu l’altar que es va preparar l’any passat a l’església de Santa María, amb les andes antigues, per a acollir a la Mare de Déu durant els actes que es van celebrar únicament dins del temple a causa de la pandèmia”, va explicar el coordinador de la revista, Joanjo Llorens.

Send this to a friend