Nova línia de bus per a unir L’Alcoià-Comtat amb la Foia

Està pensada per a l'alumnat de formació professional, però podrà usar-la tota la ciutadania

Nova línia de bus per a unir L'Alcoià-Comtat amb la Foia
Ibi, un dels municipis als quals tindrà abast el nou servei de transport.

Aquest mes de setembre es posarà en marxa una nova línia de transport públic que unirà els municipis de l’Alcoià i el Comtat amb els de la Foia de Castalla. Es tracta d’una ampliació del sistema de transport universitari (STU+) que gestiona la Mancomunitat de l’Alcoià i el Comtat, i que a partir d’ara connectarà Muro, l’Alqueria d’Asnar, Cocentaina i Alcoi amb Ibi, Onil i Castalla. A aquestes parades també se suma la de Sant Vicent, per als estudiants de la Universitat d’Alacant.

El servei està pensat per a l’alumnat de centres formatius oficials que estiga empadronat en algun dels municipis de la Mancomunitat, no obstant això també podran fer ús del mateix totes les persones que no complisquen aquests requisits. La diferència resideix en què aquestes últimes hauran d’abonar les tarifes ordinàries estipulades, mentre que l’altre col·lectiu gaudirà d’una tarifa reduïda. Tota la informació referida a horaris, parades i preus es pot consultar en la web de la Mancomunitat.

AUGE D’ESTUDIS D’FP
“Es tracta d’un servei demandat per la ciutadania des de fa anys”, declara Arnaldo Dueñas, gerent de la Mancomunitat responsable del servei, “amb l’augment de la demanda d’estudis d’FP, hem detectat que hi havia persones que optaven per centre més allunyats únicament perquè hi havia millors connexions en transport públic”. “Un dels serveis més importants per a complir l’objectiu primordial de la Mancomunitat, que és millorar la qualitat de vida de la ciutadania, és el transport públic”, afig Blas Calbo, president de la Mancomunitat. En el nou contracte –que ara mateix es troba en fase d’adjudicació– es permetrà recarregar la targeta adquirint viatges directament en l’autobús –amb abonaments de 1, 10, 20 i 40 viatges–. Encara així, es continuarà mantenint l’opció de recarregar en els centres de joventut dels diferents municipis, així com en l’estació d’autobusos d’Alcoi i l’aplicació mòbil habilitada a aquest efecte.

FORMA DE SOL·LICITUD
Les persones que encara no disposen de la seua targeta de transport poden sol·licitar-la de manera gratuïta en qualsevol moment. Les que hagen sigut usuàries durant el curs 2020/2021 podran continuar utilitzant la seua targeta tramitant la renovació amb la nova matrícula en la seu electrònica de la Mancomunitat Alcoià-Comtat abans del 31 d’octubre de 2021.

Send this to a friend