Noves col·lectes de sang a Alcoi

L’Agència Valenciana de la Salut, a través del Centre de Transfusió d’Alacant, ha organitzat per al mes de setembre quatre noves col·lectes de donació de sang voluntàries que tindran lloc els dies 30 d’agost, i 6, 17, 20 i 30 de setembre en horari de vesprada de 17.00 a 20.30 hores.

L’Ajuntament d’Alcoi vol sumar-se a la campanya Dóna sang, regala vida recordant la importància que tenen els donants de sang, sobre tot després dels mesos d’estiu. Segons el regidor de Salut Pública Jordi Tormo, “les transfusions de sang són de vital importància per a aquelles persones que l’han perduda a causa d’operacions, problemes de salut i accidents, sobretot després dels mesos d’estiu quan augmenta el nombre d’accidents a les carreteres”.

Per a ser donant de sang s’ha de seguir un procés bàsic i molt senzill. El donant té de superar un pes mínim de 50 kilos, tenir una tensió adequada i un nivell d’hemogoblina correcte. Aquestes medicions es realitzen en el mateix acte de donació de sang i, amb això, el donat rep el carnet de donant. En cada donació s’aporten aproximadament 500 ml que van destinats a salvar les vides d’aquelles persones necessitades de transfusions de sang.

En aquest mateix sentit, segons Jordi Tormo, “l’Ajuntament d’Alcoi i el Centre de Transfusions d’Alacant estem organitzant la IX edició del tradicional Marató de Donació de Sang que tindrà lloc el 5 d’octubre a la Llotja de Sant Jordi i on els donants podran aportar sang al llarg de tot el dia”.
Col·lectes de sang. Mes de agost-setembre, de 17.00 a 20.30 hores

• Divendres 30. Hospital Verge dels Lliris.

• Divendres 6: Hospital Verge dels Lliris

• Dimarts 17. Associació de Veïns de Santa Rosa-La Mistera

• Divendres 20. Hospital Verge dels Lliris

• Dilluns 30. Centre de Salut La Fàbrica

Send this to a friend