Novetats en ‘10 excursions voltant Alcoi’

Les activitats arranquen aquesta setmana i hi haurà una al mes

Novetats en ‘10 excursions voltant Alcoi’
Una de las novedades es una excursión a los campanarios y el toque de campanas.

Aquesta setmana arranca una nova edició de l’activitat ‘10 excursions voltant Alcoi’, a través de la que es dona a conéixer el patrimoni que hi ha a la nostra ciutat i també l’entorn.
Fins al mes de novembre hi haurà una excursió per mes i és necessari inscriure’s prèviament, telefonant al 965537144 a partir d’un mes abans de l’activitat a la qual es vulga acudir.

‘10 excursions voltant Alcoi’ compleix 10 anys i a més d’algunes de les activitats habituals s’han sumat diverses novetats i s’ha incorporat una excursió que l’any passat no es va poder dur a terme.

Per a totes les excursions es compta amb persones que coneixen molt el tema, centrant-se més en aspectes històrics o tècnics, sent una alternativa a les rutes turístiques ja existents.

Per a començar, aquest diumenge 25 de febrer serà la primera excursió a la Mola Alta de Serelles i el Barranc del Cint, a càrrec de l’alcoià Julio Trelis, director del Museu Arqueològic de Crevillent.

La següent serà el 24 de març, i es tracta d’una habitual sobre l’arquitectura modernista.

LES NOVETATS D’ENGUANY
En la presentació d’aquesta activitat, el regidor de Patrimoni històric, Ignacio Trelis, i el vicepresident del Centre Alcoià D’estudis Històrics i Arqueològics (CAEHA), Josep María Segura, van desgranar la programació i van al·ludir a les principals novetats, destacant al setembre una visita pels campanars i coneixent de prop el toc manual de campanes, declarat Patrimoni Cultural Immaterial de la Humanitat per la UNESCO. La Colla de Campaners d’Alcoi serà l’encarregada de fer aquesta activitat, que a més, coincidirà amb el Dia de San Miguel, quan s’obri la ‘capella’.

Altres novetats són una lectura del paisatge del patrimoni del riu Riquer des de la Font del Quinzet, a l’octubre, i una visita per a conéixer en profunditat el carrer Sant Joan. Aquesta última estava prevista per a l’any passat i no es va poder realitzar.

Finalment, quant a personatges il·lustres alcoians, aquest cicle tancarà amb l’excursió ‘L’Alcoi d’Isabel-Clara Simó’, al novembre, a càrrec de Jordi Tormo.

Novetats en ‘10 excursions voltant Alcoi’

Send this to a friend