Novetats en la programació de la festivitat del 9 d’Octubre

Hi haurà concurs popular de paelles i l'acte institucional del Calderón tindrà un nou format

Novetats en la programació de la festivitat
La Fira del Llibre en Valencià torna a la Glorieta, que concentrarà tota l’activitat comercial. ARXIU

La regidoria de Cultura, en mans de Compromís, li ha volgut donar un nou impuls a la programació de la festivitat del 9 d’Octubre, que arranca en uns dies amb diverses novetats. Una d’elles és el retorn de la Fira del Llibre en Valencià a la Glorieta, que concentrarà un any més tota l’activitat comercial.

La tradicional fireta serà inaugurada el divendres a la vesprada (18’30 hores) amb un total de 37 llocs d’artesania, menjar, i un apartat de comerços locals. La idea, tal com ha avançat el regidor responsable, Àlex Cerradelo, és anar augmentat la presència de llocs alcoians.

Una altra de les novetats és el concurs popular de paelles que tindrà lloc el diumenge 8 d’octubre en l’aparcament del carrer Sant Mateu. Es poden apuntar grups d’un màxim de deu persones. L’Ajuntament facilitarà llenya als participants, que hauran d’aportar ells mateixos els ingredients per a elaborar la paella.

Cerradelo remarca que els semblava interessant recuperar “aquesta tradició tan valenciana”, que a més propícia un ambient de “germanor”.

També el diumenge, La Glorieta acollirà un concert de rock en valencià, amb els grups Desustància i Marco Pompero.

Xavi Castillo com a presentador
La regidora de Cultura, Elisa Guillem, ha detallat que, al costat de les actuacions musicals, un altre dels plats forts serà el Correfoc que es durà a terme la vesprada del divendres, com a tret d’eixida del pont festiu.

Quant a la cerimònia de lliurament dels Premis 9 d’Octubre que se celebra en el Calderón eixe mateix dia, Guillem ha destacat que “hem volgut diversificar l’acte i mesclar modernitat i tradició”, amb la posada en escena d’un espectacle de dansa aèria i música de dolçaina i tabal a càrrec de la Companyia Sara Bernabeu i els quatre grups de música tradicional d’Alcoi.

L’humorista Xavi Castillo conduirà enguany la gala i l’actor Pep Sellés donarà lectura al manifest.

Es pot consultar la programació completa ACÍ.

Send this to a friend