Nuria Montes assenyala a Smurfit Kappa com un referent

Visita a Ibi de la consellera d'Innovació, Indústria, Comerç i Turisme

Nuria Montes assenyala a Smurfit Kappa com un referent
Nuria Montes durant la visita a l’empresa situada a Ibi.

Nuria Montes, titular d’Innovació, Indústria, Comerç i Turisme de la Generalitat Valenciana, va conéixer la setmana passada, de primera mà la planta que l’empresa d’embalatges Smurfit Kappa posseeix a Ibi, ressaltant que es tracta d’un dels millors exemples del desenvolupament industrial en tota la Comunitat Valenciana. En aquest sentit, la consellera va indicar que possiblement molts dels nostres ciutadans desconeixen l’existència en aquesta comarca d’un gran centre de producció d’embalatge plàstic, “en aquest cas un model especial, el Bag-in-Box”.

Smurfit Kappa, va insistir, és una multinacional que compta amb altres tres delegacions en la Comunitat Valenciana, “tot un referent internacional, sent possiblement la signatura més capdavantera a nivell mundial d’aquesta matèria”.

Durant la visita va poder veure in situ com és el procés productiu, valorant l’empresa en estratègies tan de moda com és la sostenibilitat. “Aquest equip directiu va saber veure aquesta obligació fa ja molts anys i va mirar el futur, ara present”, va manifestar. “Per això continuen sent líders, per combinar sostenibilitat, innovació, estalvi, seguretat, cuidat del seu personal, formació permanent i un equip de treball com ha de ser”, va remarcar, perquè “al final els resultats es recullen, amb xifres molt interessants”.

Seguidament, Montes va exposar que des de la Generalitat els ajudaran principalment en la reducció burocràtica, per mitjà del Pla Simplifica que en breu posarà en marxa el govern que lidera Carlos Mazón.

“Serà motivador poder continuar amb la producció industrial i millorar els processos productius”, va argumentar la consellera, felicitant-se de visibilitzar aquestes grans empreses que són capaces de ser líders mundials.

Com a societat, es va sincerar, “un dels grans reptes que tenim és el tema del capital humà: poder disposar de personal prou format per a incorporar-se a aquests processos”, perquè no únicament afecta a la indústria, “sinó a tots els sectors econòmics”. Montes va avançar així mateix que té previst acudir a altres indústries de la zona, “que també siguen un exemple”.

Per part seua, Pascual Martínez, director general de Smurfit Kappa España, es va referir a la imminent expansió que experimentarà la companyia, mitjançant una nova planta –ja en construcció– que duplicarà els 20.000 metres quadrats actuals. “Doblegarem també la nostra capacitat productiva i equip humà”, va assegurar, passant d’exportar a 26 a al voltant de 50, “després de signar contractes molt poderosos amb diferents companyies conegudes a nivell mundial”.

També va indicar que es passarà, en quatre anys, de 250 empleats a prop de 500, “per a continuar sent una referència en sostenibilitat a la Comunitat Valenciana, però igualment a Espanya i Europa”.

Advertisements

Send this to a friend