Nutrició i esport com a prevenció del càncer

Són dos de les temàtiques de la VIII Trobada d’Investigadors en Càncer

Nutrició i esport com a prevenció del càncer
Presentació de la huitena edició de la Trobada d’Investigadors.

Alcoi tornarà a albergar, en tot just una setmana la Trobada d’Investigadors i Investigadors en Càncer, una cita que arriba en aquest 2024 a la seua huitena edició i que comptarà de nou amb investigadors i ponents de prestigi.

La VIII Trobada està programada per als dies 17, 18 i 19 d’abril en l’IVAM CADA Alcoi.

Per al dia 17, dimecres, hi ha prevista una conferència oberta al públic que tractarà sobre estils de vida i càncer. Serà en la sala d’actes del citat espai, a partir de les 19 hores.

Els altres dos dies el programa serà de caràcter científic amb diferents taules.

La presentació d’aquesta huitena edició ha tingut lloc recentment i en ella s’ha explicat la temàtica principal sobre la qual tractarà, i que sobre la base d’ella s’ha contactat amb els ponents que acudiran.

El director de la Trobada, José Antonio López, ha fet referència al fet que “el càncer és una malaltia multifactorial”, havent-hi “molts elements que condicionen”, contra alguns d’ells com el “component genètic, l’edat o el tipus de tumor” no es pot fer res, però hi ha uns altres que sí i que “tenen a veure amb l’estil de vida que portem, l’alimentació, l’exercici, l’exposició al tabac, la radiació ultraviolada…”. D’aquesta manera, en la cita d’aquest 2024 s’abordarà principalment el paper de l’alimentació i de la pràctica d’exercici, tant en la prevenció del càncer, com també en aquells casos de pacients, durant el tractament dels quals “estan en programes d’educació esportiva, d’entrenament, i són capaços de portar-ho millor”.

A més de López, en la presentació de la Trobada d’Investigadors van ser presents el president de +queuntrail, Paco Fuster; el gerent del departament de Salut d’Alcoi, Alfredo Rizo; el director del Campus d’Alcoi de la UPV, Pau Bernabeu; i l’alcalde, Toni Francés.

Tots ells van coincidir a remarcar la importància i transcendència d’aquesta cita, que situa a Alcoi en el mapa dels investigadors de càncer, malaltia que “constitueix un problema de primera magnitud”, en paraules de López, i que cada any va consolidant-se i rep la resposta positiva de persones molt destacades en l’àmbit.

La Trobada està organitzada per +queuntrail –que també organitza el Trail Solidari– i continua buscant ajudar i potenciar la investigació del càncer. Aquesta cita compta amb el suport de nombroses institucions i conjumina a molts sectors: la investigació, les citades institucions i associacions i al món educatiu i sanitari.

Tota la informació sobre la Trobada d’Investigadors està disponible en la web del Trail Solidari.

Advertisements

Send this to a friend