Orgull d’Alcoi i orgull de comunitat

Durant tot este mes, hem celebrat per tota la Comunitat Valenciana una infinitat d’activitats, manifestacions i exposicions amb motiu de l’Orgull LGTBI. Estes festivitats han sigut organitzades per ajuntaments de tots els colors polítics, la qual cosa m’alegra profundament. És un reflex clar que cada vegada més, els prejuís ideològics es queden a casa i comencem a lluitar tots per la mateixa causa. En particular, m’ompli d’orgull veure com Alcoi s’ha convertit en un exemple d’obertura i diversitat, acollint i celebrant a totes les persones del col·lectiu LGTBI, vengen d’on vinguen i pensen com pensen

Per sort, vivim en un Alcoi cada vegada més obert i divers per a totes les persones LGTBI de la nostra localitat. La transformació de la nostra ciutat en un espai segur i acollidor no ha sigut tasca fàcil, però és treball de tots els representants polítics i socials ho fem ací. La visibilitat i l’acceptació han crescut, i amb elles, l’esperança d’un futur més inclusiu i divers.

No obstant això, és crucial recordar que l’Orgull no ha de ser utilitzat com a ferramenta política. Tota la gent del col·lectiu, incloent-hi els votants LGTBI del PP, volem finalment que els partits polítics deixen d’usar l’Orgull per a intentar traure rèdit polític. L’Orgull no pertany a cap partit polític. L’Orgull és de totes aquelles persones que lluitem dia a dia pels drets de les persones, independentment de les nostres afiliacions polítiques.

El 28 de juny no podem oblidar l’objectiu de la nostra lluita anual. Esta data, emblemàtica per a la comunitat LGTBI, és un recordatori dels desafiaments que encara enfrontem i de la importància de la nostra resistència i unitat. Les festivitats, encara que vitals per a la visibilitat i la celebració, també han de servir com un anomenat a l’acció contínua. Perquè per desgràcia fins i tot existixen molts països on ser homosexual està penant amb la mort, perquè per desgràcia fins i tot veiem discursos que fomenten l’odi cap a persones del col·lectiu, perquè algunes vegades per sort poques en Alcoi hem de veure actes vandàlics homòfobs que atempten amb la nostra manera de ser, viure i pensar

En Alcoi, i en tota la Comunitat Valenciana, hem demostrat que la diversitat es pot fer diversa i això no sols és possible, sinó que és la nostra major fortalesa. Cada desfilada, cada esdeveniment i cada mostra de suport reforcen la idea que estem junts en esta lluita. No importa qui governe; el que importa és que cada persona, sense importar la seua orientació sexual o identitat de gènere, se senta valorada i respectada.

Així, mentre celebrem els assoliments del passat i treballem per un futur més just, recordem que l’Orgull és de tots nosaltres i no sols d’alguns. No és una qüestió de política ni dels partits polítics, sinó d’humanitat. Alcoi és i sàrria sempre inclusiu, divers i el seu ferm compromís amb el col·lectiu LGTBI, continuarà sent un far d’esperança i un exemple a seguir. Orgull Alcoi, orgull de tots!

SANTIAGO CARBONELL. Regidor del PP a Alcoi.

Send this to a friend